Obvestilo

Plesni poklon materam

Postojnski kulturni dom je sinoči zaživel v plesnih ritmih – od klasike do najsodobnejših izvedb nastopajočih iz številnih rodov Plesne šole Urška: od najmlajših plesalcev, ki so tudi tokrat poželi največ simpatij, do tistih malo starejših iz nižjih razredov osnovne šole in pogumnih najstnikov, ki z velikim veseljem in žarom pokažejo svoje plesno znanje. Tik pred materinskim dnevom je bil to prelep poklon materam in tudi zanimivo doživetje za očete.

Urška: postojnska plesna abeceda

V skoraj 30-letni zgodovini  Plesne šole Urška Postojna se je prvih, nadaljevalnih in tudi tekmovalnih plesnih korakov pod njenim okriljem  naučilo več tisoč otrok in tudi številni odrasli. A tokrat so za matere plesali le otroci.  Tradicionalna plesna prireditev ob materinskem dnevu je tudi letos do zadnjega kotička napolnila prizorišče, tokrat Kulturni dom Postojna.

Ples se je tokrat prepletal z zgodbami iz vsakdanjih odnosov med materami in otroki, mame mladih plesalk in plesalcev  so pripovedovale o svojih izkušnjah in nemalokrat izzvale salve smeha. Prireditev je dajala vtis, da so učenci plesne šole in njihovi starši dejansko velika plesna družina, saj  ni manjkalo takih, ki so po lastnem plesnem šolanju v Urško poslali tudi svoje otroke. In ti v prihodnosti prav tako najbrž ne bodo oklevali …

Plesni korak od božiča do mature

Tečajniki Plesne šole Urška, ki za plesno abecedo Postojnčanov in tudi okoličanov skrbi že od leta 1989,  se javnosti predstavijo večkrat na leto: poleg novoletno-božične in prireditve ob materinskem dnevu pripravljajo tudi  plesni pozdrav turizmu  in maturantski ples ter nastopajo še na številnih drugih kulturnih prireditvah in tekmovanjih po Sloveniji.

[smart-photo width=”100%” can_zoom=”false” can_change_mode=”true” draggable_zoom=”false” zoom_size=”fill” background_color=”#FFFFFF” text_color=”#000000″ title_expanded=”true” slideshow=”false” tooltips=”true” tooltip_close=”Zapri” tooltip_full_screen=”Celoten zaslon” tooltip_random=”Naključna” tooltip_see_all_photos=”Poglej vse fotografije” tooltip_see_other_albums=”Poglej drug album” tooltip_slideshow=”Prezentacija” tooltip_toggle_thumbnails=”Predogledne sličice” tooltip_zoom=”Povečaj”] [/smart-photo]

Ne spreglejte

Miklavžev sejem v Pivki

Turistično društvo Pivka vabi na Miklavžev sejem, ki bo v nedeljo, 3. decembra 2023, od 14. do 19. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja