Obvestilo

Plesni poklon materam

V postojnskem kulturnem domu smo sinoči vnovič doživeli imenitno plesno predstavo, posvečeno vsem materam, ki so na ta dan obeležile svoj praznik. Gre za tradicionalno prireditev Plesne šole Urška Postojna, ki prizorišča praviloma napolni do zadnjega kotička. In tudi tokrat je dvorana Kulturnega doma Postojna pokala po šivih!

Plesno predstavo je sinoči povezovala zgodba tipičnega dneva povprečne družine ali bolje, dneva matere, ene od mnogih, ki podpirajo ne samo tri, ampak kar štiri vogale hiše. Brezposelni oče, ki ne ve, kam sam s sabo, razvajena najstniška hči in mati, ki obema streže, hodi v službo in skrbi za dom. Od jutra do večera, vsak dan isto …

Spalnica1

Vmes pa plesne točke mladih plesalcev, od najstnic in najstnikov do osnovnošolcev in tistih najmlajših, ki vselej požanjejo največ simpatij občinstva, in preplet glasbenih stilov od sodobne pop glasbe, hip hopa do otroških koračnic, začinjeno z nekaj poezije na temo materinstva. Tudi vse težave utrujene mame v odrski uprizoritvi  so ob voščilu za materinski dan v hipu pozabljene!

Dekleta1  malčki2  smejkoti

Plesna šola Urška, ki v Postojni ustvarja rodove plesalcev že od leta 1989 in ponuja učenje »plesne abecede« za praktično vse starostne kategorije, od triletnikov, ki tu naredijo prve plesne korake,  do osnovnošolcev in odraslih, ki obnovijo ali pa se šele naučijo družabnih plesov, je vnovič pokazala in dokazala, da se za plesno prihodnost Postojnčanov ni bati.

Svoje znanje tečajniki pokažejo večkrat na leto. Tako Plesna šola Urška Postojna vsako leto pripravlja maturantski in božično-novoletni ples, plesni pozdrav turizmu, prireditev ob materinskem dnevu, plesalci pa nastopajo še na številnih drugih kulturnih prireditvah v občini in zunaj nje.

ekipa1

Za konec pa še “gasilska” organizatorjev in igralcev

 

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja