Obvestilo

Po 19 letih se bodo gozdni delavci spet pomerili v Postojni

V Postojni bo v soboto, 21. 9., potekalo 12. državno tekmovanje gozdnih delavcev Slovenije. V sodelovanju s Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo Postojna ga prvič organizira družba Slovenski državni gozdovi, prijavljeno pa je rekordno število tekmovalcev. Med njimi je devet tekmovalnih ekip, dve dijaški ekipa, ena ekipa študentov in štiri ekipe iz tujine ter osem posameznikov.

Tudi prvi dve tekmovanji v samostojni Sloveniji  sta leta 1998 oz. 2000 potekali v Postojni, kamor se po 19 letih ponovno vrača gozdarsko državno prvenstvo. Tekmovanje ni pomembno samo zaradi ohranjanja tradicije in promocije  poklica gozdarja, ampak predstavlja tudi odskočno desko za svetovno prvenstvo. Izmed najbolj sekačev bo  namreč naknadno oblikovna reprezentančna ekipa za mednarodna tekmovanja, na katerem slovenski  tekmovalci zadnja leta dosegajo izvrstne rezultate.  Imamo aktualnega evropskega prvaka in podprvaka ter svetovno podprvakinjo in zmagovalko mednarodne dijaške gozdarske olimpijade. Vsi trije bodo tekmovali tudi na 12. državnem tekmovanju gozdnih delavcev.

Pričetek tekmovanja, ki bo potekalo na Srednji gozdarski in lesarski šoli Postojna (Tržaška 36), je ob 8.30  s slavnostno otvoritvijo, ob 9.00i pa bodo že zapele motorne žage. Pričakujemo tudi ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandro Pivec, ki je častna pokroviteljica tekmovanja. Obeta se zanimiva in adrenalinska tekma, v kateri se bodo pomerili naši najboljši gozdarji sekači.

 

SDG/Uredništvo NzN

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja