Obvestilo

Po 40. fantovskem končan še 10. dekliški tabor

Postojna – Na drugo julijsko soboto se je v večernih urah na osrednjem trgu v Postojni s slavnostno podelitvijo priznanj in nagrad zaključil jubilejni 10. mednarodni košarkarski tabor za dekleta, ki ga skupaj organizirata mednarodna košarkarska zveza FIBA in Košarkarska zveza Slovenije.

Na postojnskih košarkarskih igriščih tako zunanjih, predvsem v Športnem parku, in v treh športnih dvoranah je bilo na mednarodnem delu prisotnih  60 mladih košarkaric do 15 let starosti iz 36 evropskih držav. Za osvajanje košarkarskih elementov je skrbelo kar 33 mednarodnih trenerjev, med njimi tudi Natalia Hejkova, petkratna prvakinja ženske različice Evrolige  in Raffalla Masciadri, ena najboljših evropskih igralk vseh časov, pravico pa je delilo 30 sodnic, tudi Anne Panther, ki bo letos sodila na IO v Braziliji.  Njim v pomoč so bili tudi inštruktorji FIBE, med njimi tudi vselej prisotni Janez Drvarič, Dubravka Martinović …

Vzporedno z mednarodnim taborom je bilo v mestu pod Sovičem tudi 50 slovenskih deklet, ki so prav tako vadile oziroma izpopolnjevala svoje košarkarsko znanje . Slovenski del tabora sta obiskali tudi reprezentantki Eva Lisec in Tina Trebec ter podelili veliko koristnih nasvetov.

Tabor tudi letos ni minil brez obiskov znanih in pomembnih osebnosti iz sveta evropske košarke, tu sta bile dve ambasadorki FIBE za žensko košarko, Hana Horakova in Nataša Kovačević, izvršni direktor FIBE Kamil Novak, predsednik in generalni sekretar KZS Matej Erjavec oziroma Rašo Nesterović.

Ob vsakodnevnem treningu, tekmah in predavanjih pa so mlada dekleta našla tudi čas za zabavo. Obiskala so znamenito Postojnsko jamo, odpeljala so se tudi na našo obalo v Portorož, za konec pa se postavile še pred fotografski objektiv.

 

Brane Fatur

Foto: Foto atelje Postojna

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja