Obvestilo

Po 44 letih nova maša

Preteklo nedeljo je bilo na cerkniškem Taboru znova slovesno. V župnijski cerkvi Marijinega rojstva je namreč prvič po kar 44 letih potekala slovesnost nove maše, na kateri je maševal domači duhovnik, Cerkničan Brat Mitja Marija Ponikvar.

Kako pomemben je bil dogodek za Župnijo Cerknica, je pokazal bogat spremljevalni program, ki se je začel že s sobotnim slovesom Brata Mitje Marije od doma ter sprejemom pred cerkvijo in sveto mašo, nadaljeval pa se je v nedeljo po novi maši s kulturnim programom, v okviru katerega so med drugim nastopili Komorni zbor Fran Gerbič, skupini Biseri in Fletno, Jože Oblak ter Oktet Kres.

Dogodek je povezal ljudi, jim dal priložnost za srečanje, in to je tisto, kar si je Brat Mitja Marija v enem od intervjujev tudi zaželel. Farani in faranke, sosedje, prijatelji ter znanci so namreč veliko truda vložili že v same priprave na novo mašo – postavljali so mlaje, urejali okolico, dekleta in žene so pekle piškote. Slovesnost nove maše je bila tako povod, da so si Cerkničani in Cerkničanke vendarle prišli nekoliko bližje v časih, ko so tovrstna druženja že skoraj redkost.

Besedilo in foto: Maruša Opeka

Nova maša2

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja