Obvestilo

Po curlingu tudi šola drsanja

Na drsališču v Postojni se je pretekli petek odvil prvi letošnji curling turnir na Primorskem in drugi, ki so ga v sodelovanju s Športno zvezo Postojna in Curling zvezo Slovenije so ga pripravili v podjetju Studio Proteus. Kot je napovedal Ernest Zakarija-Neto, direktor podjetja Studio Proteus, bodo od 27. do 30. decembra med 12 .in 13. uro v sodelovanju s postojnsko športno zvezo izvedli tudi šolo drsanja. Prijave sprejemajo na drsališču ter na naslovu: info@studioproteus.si, za šolo pa bo treba odšteti 20 evrov.

Postojna – Medtem ko je lani prehodni pokal osvojila ekipa Pivke perutninarstva, je bila letos med dvanajstimi ekipami  najboljša ekipa Timeout pred ekipama Drsališče in Športni park.

Udeležence turnirja so predstavniki Curling Zveze Slovenije malce podučili o pravilih tega športa, kljub mrzli postojnski zimi so se tekmovalci počutili izvrstno, organizatorji so poskrbeli tudi za okrepčilo.

Že lani so organizatorji izrazili upanje, da bi prireditev postala tradicionalna, letos pa so to novost na drsališču nadgradili, kar napoveduje, da postaja curling tudi postojnski šport.

Januarja še dva turnirja

Organizator ugotavlja, da je bil letošnji obisk turnirja na postojnskem drsališču razveseljiv, primerljiv z lanskim letom.  »Že lani je bilo navdušenje nad curlingom veliko, zato smo letos predvideli več tovrstnih športnih druženj. Že 27. decembra bo nova priložnost za merjenje moči v strategiji na ledu, ko bo na drsališču tradicionalni dogodek Društva gostinskih in turističnih delavcev Postojna Pivka. V novem letu bomo priredili še dva turnirja, 6. in 20. januarja,« napoveduje Zakarija.

Curling je zimski olimpijski šport. Je moštvena igra, ki se igra na ledu, pri kateri igralci podajajo svoje kamne v hišo, na drugi strani ledene steze. Izhaja s  Škotske, njegovi začetki pa segajo v 16. stoletje. Danes je najbolj razširjen v skandinavskih državah ter v Kanadi. Od leta 1998 je curling tudi na rednem programu zimskih olimpijskih iger.

Blanka Markovič Kocen

Foto:  S. M.

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja