Obvestilo

Po desetletju čakanja končno nova cesta skozi Martinj Hrib

Direkcija RS za infrastrukturo in Občina Logatec sta zaključili projekt prenove 100 metrov dolgega odseka državne ceste Rakek – Logatec, danes pa so s slovesnostjo na Notranjski cesti odsek tudi uradno predali namenu.

Logatec -Projekt je poleg rekonstrukcije cestišča obsegal tudi prestavitev telekomunikacijskih vodov in obnovo vodovoda, medtem ko bodo površine za pešce in nova javna razsvetlitev prispevale k boljši varnosti.

Po besedah župana Berta Menarda je prenova trajala štiri leta, medtem ko so se pogovori vlekli celo desetletje. Investicijska vrednost tega, za Logatec pomembnega projekta, je približno poldrugi milijon evrov, od česar je direkcija za ceste prispevala okoli 900 tisočakov, preostalo pa Občina Logatec. Gradbena dela v višini 1.324.802 ecrov je opravilo podjetje Treven d.o.o. iz Logatca.

Med prihodnjimi večjimi projekti v Logatcu župan navaja zaključek  gradnje čistilne naprave v Lazah, gradnjo zadrževalnika vode v Cuntovi grapi, z drugo fazo se nadaljuje projekt Čista Ljubljanica,  velik poudarek bodo namenili cestam, ki so v slabem stanju, ter energetski sanaciji nekaterih stavb v občini.

Po besedah direktorja Direkcije RS za infrastrukturo Damirja Topolka se je z odprtjem prenovljenega odseka ceste skozi Martinj hrib izboljšala cestna infrastruktura. »S tem so vzpostavljeni pogoji za varnejšo vožnjo in boljšo pretočnost prometa. Najpomembneje pa je, da je s tem ukrepom zagotovljena višja raven varnosti najšibkejših v prometu – pešcev, saj to pot uporabljajo tudi otroci,« je med drugim poudaril Topolko. Gradbena dela v višini 1.324.802 EUR je opravilo podjetje Treven d.o.o. iz Logatca.

20161012_150357

Slovesnosti so poleg številnih občanov prisostvovali tudi člani kluba starodobnikov iz Škofje Loke, ki so se prvi zapeljali po prenovljenem odseku, zaplesale pa so na njem logaške mažorete. Za glasbeno kuliso je poskrbel nepogrešljivi pihalni orkester Logatec, prireditev pa je povezovala Anja Sedej. Cesto je blagoslovil tudi župnik  Janez Kompare.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

20161012_15141120161012_144924

20161012_145024

20161012_152658

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja