Obvestilo

Po irsko pri Škratovki

Planina – V petek so v Planini na svoj račun prišli ljubitelji poskočne irske glasbe, saj je društvo Škratovka Haasberg organiziralo Irski večer. V goste je povabilo skupino Turn on irish, ki je pod streho urejene grajske štale pri gradu Haasberg že drugo leto zapored, če ne zares, pa vsaj v duhu, prisotne popeljala na mali zeleni otok na severu.

Štiričlanska zasedba iz Ilirske Bistrice je številni in navdušeni publiki postregla z obilico dobre volje in pozitivizma. Poslušalci so lahko slišali najbolj znane tradicionalne irske skladbe in napeve, pri katerih so se v refrenu radi pridružili tudi sami.

Zanimiv ambient z zidom ograjenega travnika je krasila tudi razstava fotografij z naslovom Voda, ki jih je v svoj objektiv ujel Jože Pristavec in so bile na ogled še celo nedeljo.

Zadovoljstvo je bilo vsestransko in trud poplačan. Tako za organizatorje, ki jim je uspel zapomljiv in odlično obiskan dogodek, nastopajoče, ki so bili toplo sprejeti in tako s še večjim zanosom ustvarjali veselo vzdušje, in obiskovalce, ki so preživeli čudovit glasbeni večer in ga darežljivo ter neutrudljivo nagrajevali z bučnimi aplavzi.

Besedilo in foto: Maja Batagelj

irski večer 1

irski večer 2

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja