Obvestilo

Po letu in pol spet potniški vlaki proti Primorski

Po sanaciji poškodb po lanskem žledu bodo ti znova vozili med Ljubljano in Primorsko, danes še po letnem voznem redu, že v torek, ko začne veljati zimski vozni red,  pa bo na tej relaciji vozilo več vlakov.

Kot sporočajo s Slovenskih železnic naj bi zdaj končali tudi sanacije na železniški postaji Postojna, na voznem omrežju na postaji Rakek in opravili druga manjša dela. Vse aktivnosti s sanacijo bodo popolnoma končane predvidoma novembra.

Spomnimo, konec lanskega leta je bilo vozno omrežje sanirano na celotnem odseku med Koprom oz. Sežano in Logatcem, zamenjava električnih lokomotiv z dizelskimi pa je od takrat potekala na postajah Rakek in Borovnica.

Dela so nato nadaljevali na progi med postajama Logatec in Borovnica, kjer je promet najprej stekel po desnem, v avgustu pa tudi po levem tiru.

Zaradi omejitev pri odvijanju železniškega prometa po lanskem žledolomu so imele Slovenske železnice 24 milijonov dodatnih stroškov.

Slovenske železnice (SŽ-Tovorni promet in SŽ-Potniški promet) so sicer zaradi omejitev pri odvijanju železniškega prometa, do katerih je prišlo po lanskem žledolomu, zabeležile več kot 24 milijonov evrov dodatnih stroškov. /B. M. K.)

Foto: R. K.

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja