Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Po Logatcu hrumeli harleyji

V Centru vojnih veteranov, bolje poznanem kot nekdanja vojašnica v Blekovi vasi, je danes dopoldne zahrumelo … Pripeljalo se je namreč več kot 30 bleščečih, zloščenih lepotcev, legendarnih motorjev Harley Davison, s približno 40 motoristi in sovozniki, člani kluba Lipa Chapter Slovenia, ki ima svoje zveste člane tudi v Logatcu.

Po besedah predsednika kluba Mihe Mušiča je bil namen njihovega obiska v Logatcu dvojen: šlo je za redni spomladanski izlet kluba in ogled artefaktov, povezanih z ameriškim bombnikom, ki je 1944. strmoglavil v Logatcu. Slednji so razstavljeni v spominski sobi ZB NOB Logatec. POleg teh so si ogledali tudi razstavo v spomin na slovensko osamosvojitveno vojno, ki so jo pripravili logaški veterani vojne za Slovenijo. P0 tej razstavi jih je vodil Marjan Jerina, po razstavi v spominski sobi ZB NOB Logatec pa Branko Rupnik. Pri organizaciji dogodka  je pripomogla predsednica Združenja ZN NOB Vesna Jerina, medtem ko so za logistiko poskrbeli določeni preostali člani. Na tem izletu se je harleyjistom pridružil tudi Ilya Berezin, lastnik trgovine Harley Davidson. Organizatorja srečanja sta bila Raneta Gutnik in Raul semenič, sicer avtor knjige o ameriškem letalu in posadki, ki so strmoglavili v logaških Blekovskih gmajnah.

Po ogledu razstave in krajšem druženju so se motoristi odpravili v Grahovo vas na Krasu, od tod pa, kot je povedal Mušič, po ovinkih nazaj v Ljubljano.

Lipa Chapter Slovenia za svoje članice in člane prireja uradne  mesečne izlete, na pot pa se podajo tudi tedensko, odvisno pač od vremena.  Med člani so taki s 23-letnim stažem, torej od same ustanovitve kluba, vsako leto pa se jim pridruži še nekaj novih.

Kot zanimivost dodajmo, da se cena motorjev Harley Davidson po Mušičevih besedah začne pri desetih tisočakih in sega vse tja do 30 000, seveda, brez dodatne opreme, če samosvojega življenjskega sloga pri tem ne omenjamo.

Blanka Markovič Kocen

Foto: R. K.

Ne spreglejte

S kolesom po regiji

Destinacija Zeleni kras je skupaj s turistično informacijskimi centri  in predstavniki kolesarjev izdala novo kolesarsko …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja