Obvestilo

Po novem letu prvi razpis programa sodelovanja med Slovenijo in Hrvaško

Razpis zanimiv tudi za gasilce, reševalne službe in civilno zaščito

Prvi razpis čezmejnega sodelovanja INTERREG V-A Slovenija-Hrvaška bo objavljen 15. Januarja. Zanimanja zanj je  v naši regiji precej, saj omogoča kandidiranje različnim deležnikom in podpira več prednostnih področij, in sicer: zaščita in obnova biotske raznovrstnosti, aktivno ohranjanje dediščine preko trajnostnega turizma ter zdrava, varna in dostopna obmejna območja.

Tako so lahko prijavitelji oziroma partnerji projektov različne javne in neprofitne organizacije s področja varovanja narave, razvoja turizma, zdravstva, zaposlovanja, socialnega varstva, civilne zaščite, gasilstva idr. Na področju tematskega cilja 2.1 , ki je namenjen razvoju in promociji čezmejnih trajnostnih turističnih produktov in destinacij, pa bodo lahko sodelovala tudi mala in srednja podjetja. Odobreni projekti bodo sofinancirani v višini 85 %.

Razpis bo odprtega značaja. To pomeni, da bodo po odprtju razpisa prijavitelji projektov lahko oddajali neprekinjeno do porabe sredstev. Delavnici zanje sta predvideni v februarju 2016, prvi rok za oddajo projektnih predlogov pa bo 11. marec 2016.

Na spletni programa www.si-hr.eu lahko najdete vse pomembne informacije o Programu sodelovanja INTERREG V-A Slovenija – Hrvaška in prihajajočem razpisu. Iz tega programa bo v obdobju 2014-2020 za sofinanciranje čezmejnih projektov iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) namenjeno 46 mio EUR. Informacije in podporo nudi tudi Informacijska točka ED Primorsko-notranjske regije, ki deluje v okviru RRA Zeleni kras.

Europe Direct Primorsko-notranjske regije

Ne spreglejte

Obvezen ukrep prekuhavanja vode na celotnem vodovodnem sistemu Postojna – Pivka

Kovod Postojna, d.o.o., obvešča uporabnike pitne vode v vseh naseljih občin Postojna in Pivka, da …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja