Obvestilo

Po semena in sadike na domačijo Pr’ Petrov!

Na domačiji Pr’ Petrov se bodo v soboto, 1. aprila, ob 10.00  po krajšem premoru vnovič srečali »prijatelji in prijatelji prijateljev z zelenimi rokami«, kot so organizatorji slikovito zapisali  v vabilu na dogodek. Izmenjava semen in sadik pri domačiji Pr’ Petrov na Brodu v Logatcu  postala tradicionalno srečanje vseh tistih, ki skrbijo za bujno rast na vrtu/njivi in posledično za zeleni del jedilnika.

Ob izmenjavi doma pridelanih sadik in semen se srečujejo vedno številčnejši vrtičkarji, ki vedo, da se trajnostna lokalna ekološka preskrba začne pri semenih. Na »zelemenjavi« bo na voljo najboljše, kar lahko delimo s svojih vrtov, doma pridelano in vzgojeno. »Tisti, ki svojih semen in sadik še nimajo, pa jih dobijo prav pri nas in jih bodo lahko delili naslednje leto,« zagotavljajo pobudniki dogodka.

Vse večji obisk spomladanske izmenjave semen na domačiji Pr’ Petrov priča tudi o vedno večjem zavedanju o pomenu kakovostne, doma pridelane hrane, ki do naših miz ne prepotuje stotin kilometrov, za naše zdravje in zdravljenje. Zato je še kako potreben nadzor nad tem, kar jemo. Semena z domačih vrtov in njiv so že dobro prilagojena na naše podnebne razmere in zato odpornejša, bolj kakovostna in dolgoživa, kar pri industrijsko naravnani pridelavi semen, ki je usmerjena predvsem v količino (tržno donosnega) pridelka, ni v ospredju.

Zato nasvidenje v soboto, 1. aprila. Čisto zares!

Blanka Markovič Kocen

Foto: Andrej Korenč

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja