Obvestilo

Po stotih dneh županovanja Marentič napoveduje sto novih delovnih mest

Prvih sto dni županovanja je postojnski župan Igor Marentič zaznamoval z novinarsko konferenco, prvo v seriji napovedanih srečanj z novinarji. Kot je uvodoma povedal, svoje delo in vlogo vidi predvsem v razvoju strategije in novih vsebinskih poudarkov. Občina bo nekaterim podjetjem pomagala pri šritvi dejavnosti in s tem omogočila zaposlovanje, je povedal Marentič in napovedal sto novih delovnih mest v občini.

»Na Kaliču želimo zagotoviti 365 dni aktivnosti na leto,« je poudaril postojnski župan in povedal, da je na pobudo občanov ustanovil posvetovalno skupino, ki jo vodi podžupan Andrej Berginc, in bo pripravila projekt za oživitev Kaliča nad Postojno. Po županovih besedah so z nekaterimi potencialnimi investitorji že v  konkretnem stiku. »Želimo pripraviti projekte, ki bodo domačinom pisani na kožo,« je poudaril Marentič.

Med pomembnejšimi načrti je tudi delovanje projektne pisarne za sodelovanje na javnih razpisih, pgajalske skupine Poček, projektne skupine za oživitev Soviča …

Postojnska občina bo letos osredotočena predvsem na realizacijo pomembnih infrastrukturnih projektov. Med njimi je postojnski župan omenil posodobitev vodovodnega omrežja, dokončanje in poskusno obratovanje osrednje čistilne naprave ter obnovo stavbe osnovne šole v Planini pri Rakeku.

Kot pomemben del delovanja občine je izpostavil tudi področje varnosti. Povedal je, da postojnska občina sodeluje v razpisu obrambnega ministrstva za nabavo visoke gasilske lestve, reorganizirali so občinski štab civilne zaščite, načrtujejo pa tudi izgradnjo novega gasilskega doma. Ta bo občino stal okoli štiri milijone evrov, gradbeno dovoljenje naj bi pridobili že letos, dela pa bodo predvidoma stekla prihodnje leto.

V Postojni bi želeli odpreti javno kuhinjo, ki bi jo delno financirala občina, delno uporabniki, nekaj pa bi primaknili tudi sponzorji. K temu projektu bi po županovih besedah poleg občine pristopila še vrtec in center za socialno delo, prostor pa še iščejo.  V pogovoru z novinarji se je Marentič dotaknil tudi problematike Javor furnirja, ki se po njegovem mnenju prodaja za nerealno ceno. Kot je povedal, se je za podjetje pri njem osebno zanimal potencialni kupec, ki bi v podjetju zagnal proizvodnjo, vendar ne za ponujeno ceno.

Na novinarsko vprašanje, ali je v prvem trimesečju županovanja iz omare padel kakšen okostnjak, je Marentič omenil le enega manjšega. Napako naj bi namreč storil nekdo od zaposlenih na občini, kazensko ovadbo pa so že podali.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Prvi Festival podjetništva za mlade v Primorsko-notranjski regiji vzbudil vedoželjnost in ustvarjalnost

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva, ki v obdobju zadnjih štirih let udejstvovanju mladih na področju podjetništva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja