Obvestilo

V Galeriji sonca na ogled dela “izpod prstov” Judite Rajnar in Tatjane Vatovec

Judita Rajnar in Tatjana Vatovec (na vodilni fotografiji , vsestranski umetnici, sicer pa sodelavki v vrtcu v Grosupljem, sta nam v logaški Galeriji sonca  pokazali, kakšno mora biti odprtje razstav:  polno presenečenj, živahno, nepričakovano ..Seveda pa tudi dobre volje ne sme manjkati! Vsega smo bili na odprtju razstave “Izpod mojih prstov” minuli teden tudi deležni.

Na odprtju njune razstave v organizaciji logaške enote Javnega sklada za kulturne dejavnosti smo najprej občudovali  fotografije lesa v različnih oblikah razpadanja, pa tudi lepe nove košare, ki jih je posnela Tatjana, nato se čudili neverjetnim domišljijskim svetovom, ki jih je  na risbe pričarala Judita (na sliki spodaj).

Galerija sonca-Judita Rajnar

Vodja Javnega sklada kulturnih dejavnosti Republike Slovenije, Območna enota Logatec, Tanja-Pina Škufca je predstavila obe umetnici in njuno delo, nato pa jima dala besedo.

Judita nam je brala svojo poezijo, v kateri opeva ljubezen do risbe, Tatjana je skrbela za glasbeno ozadje (pri tem si je pomagala z dobrim starim kasetofonom), nekaj pesmi sta potem povedali skupaj. Vajeni sta namreč, da marsikaj ustvarjata skupaj.

Zaključku uradnega dela odprtja razstave je sledil klepet, kmalu smo se pogovarjali kot stari znanci. Izvedeli smo marsikaj o njunih lutkovnih predstavah, o tem, kako otroci doživljajo njuno umetnost, o načrtih, ki jih imata še polno. Nista pa pozabili povedati, da jima pri njunem delu vedno  stojijo ob strani vsi zaposleni v vrtcu.

Besedilo in foto: Brane Pevec

 

 

Ne spreglejte

Miklavžev sejem v Pivki

Turistično društvo Pivka vabi na Miklavžev sejem, ki bo v nedeljo, 3. decembra 2023, od 14. do 19. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja