Obvestilo
Leseni hlodi
Leseni hlodi

Podjetje Floles d.o.o. iz Loške doline sporoča: V Marofove nepravilnosti nismo vpleteni

Po objavi prispevka o izkoriščanju delavcev v podjetju Marof Trade v Loški dolini se nam je oglasilo poslovodstvo Flolesa, ki ima v okviru obrata Marof v Starem trgu lastno proizvodnjo lesnih izdelkov za uporabo v gradbeništvu. Objavljeni prispevek namreč lahko po mnenju poslovodstva bralca zavede v zmoto, da je v nepravilnosti vpleteno tudi podjetje Floles d.o.o. iz Starega trga, kar ne drži, saj to podjetje zgolj deluje na isti lokaciji, v nepravilnosti pa ni niti najmanj vpleteno. V izogib napačnemu razumevanju objavljamo popravek.

Floles d.o.o. spoštuje pravice delavcev

Podjetje Floles d.o.o. je bilo ustanovljeno pred sedmimi leti in je v slovenski lasti. Lastništvo je od ustanovitve dalje nespremenjeno. »Podjetje ima ves čas poravnane vse davke in prispevke ter posluje v celoti skladno z zakonodajo Republike Slovenije. Zaposluje preko 60 delavcev, tako slovenskih kot tujih državljanov, ki so vsi prijavljeni v obvezna socialna zavarovanja v Republiki Sloveniji in katerim so vsa leta redno plačani vsi prejemki iz delovnega razmerja, brez prikrajšanj. Delavcem so v celoti zagotovljene vse pravice po zakonu o delovnih razmerjih,« sporoča poslovodstvo Flolesa.

V podjetju je poskrbljeno za varno proizvodno

Podjetje ima v okviru obrata Marof v Starem trgu lastno proizvodnjo lesnih izdelkov za uporabo v gradbeništvu in delavcev ne posoja drugim podjetjem. Proizvodnja je varna in organizirana ob upoštevanju vseh varnostnih predpisov. Podjetje nima nobenih odprtih sodnih postopkov v zvezi z delavci, prav tako nima neplačanih terjatev. Kot zagotavljajo, imajo aktiven poslovni račun, ki ni bil nikoli blokiran, saj podjetje redno poravnava svoje obveznosti. »Podjetje Floles d.o.o. je zaradi sumov o nezakonitostih pri drugih subjektih, delujočih na isti lokaciji, konstantno nadzorovano s strani različnih inšpekcij. V številnih nadzorih so bile redko odkrite manjše nepravilnosti (npr. zamujen obdobni zdravniški pregled), ki so bile takoj odpravljene, globa pa poravnana,« poudarjajo v sporočilu.

V zadnjih dogodkih, ko sta na lokaciji v Starem trgu pri Ložu vršili nadzor finančna in delovna inšpekcija, pri podjetju Floles d.o.o. ponovno ni bilo odkritih nikakršnih nepravilnosti, kar sta obe inšpekciji pisno potrdili.

Želijo si objektivnega poročanja medijev

S poročanjem medijev o suženjskem delu, zapiranju in odpiranju vedno novih podjetij, neplačanih davkih, zaposlovanju delavcev v drugih državah, o spanju več oseb v isti postelji in o plačilu 150 EUR mesečno, ob čemer lahko povprečen bralec dobi vtis, da je to ravnanje Floles d.o.o., se podjetju dela velikanska poslovna in moralna škoda, čeprav podjetje Floles z vsem navedenim nima nič in takšna ravnanja obsoja, meni poslovodstvo Flolesa in novinarje poziva, da poročajo objektivno » … in pri ugotovljenih kršitvah pokažejo tudi na konkretne kršitelje ter tako ne povzročajo gospodarske in moralne škode podjetju in zaposlenim v Floles d.o.o., ki delujemo zakonito in s poštenim delom dajemo kruh številnim družinam.«

Poslovodstvo Floles d.o.o.

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja