Obvestilo

Podjetje Hödlmayr kot uspešen ponudnik mobilnosti: postavitev električnih polnilnic v Logatcu

V zadnjem času praktično nobena druga panoga ni doživela tako pomembnih temeljnih sprememb kot avtomobilska. Okvirni pogoji v tej panogi so se v zelo kratkem času izjemno spremenili za vse udeležence na trgu, pri čemer to velja na primer za nove pogonske tehnologije, višje zahteve na področju trajnosti ali spremembe mobilnosti. Tako je podjetje Hödlmayr v Logatcu že postavilo deset električnih polnilnic.

 

„Avtomobilski trg v Evropi je bil dolgo časa zelo ustaljen. Zdaj je postal neznansko dinamičen, čemur se moramo seveda prilagoditi tudi mi“, je povedal Andreas Sundl, član upravnega odbora družbe Hödlmayr. Najpomembnejši cilj podjetja Hödlmayr ostaja stranke prepričati z inovativnimi in večmodalnimi logističnimi rešitvami in servisnimi storitvami.
„Vendar so naše naloge s številnih vidikov postale precej bolj kompleksne. To je izziv, a za podjetje, kot je Hödlmayr, ki ima tako bogate izkušnje na tem področju, hkrati tudi odlična priložnost za nadaljnji uspešen razvoj“, je dodal Sundl.

 

Jasna edinstvena ponujena vrednost: distribucijska ali trgovska struktura po vsej regiji

Praktično nobeden od novih proizvajalcev avtomobilov z azijskega ali ameriškega trga nima distribucijske ali trgovske strukture, razvejane po vsej Evropi. Vozila v Evropo dobavijo z ladjami. V Evropi jih je treba na za to primernih lokacijah pripraviti za predajo strankam. Sundl pojasnjuje: „Avtomobili so k nam dostavljeni le omejeno vozni. Po dostavi jih usposobimo za vožnjo, nastavimo asistenčne sisteme na evropske merske enote in v avtomobile nalijemo potrebne tekočine.“

 

 

 

 

 

Vzpostavljanje pogojev za alternativne pogonske sisteme

Tudi električna mobilnost s seboj prinaša nove zahteve in priložnosti. „Električni avtomobili nas, strokovnjake za transportno logistiko, postavljajo pred nove izzive, saj so težji in še bolj občutljivi za transport. Potrebne so stalne naložbe, kot na primer v zmogljivejša nadvozja tovornjakov. Prav tako poskušamo sebi v prid uporabiti pomanjkljivo infrastrukturno mrežo, na primer tako, da postavljamo lastne električne polnilnice. S tem ustvarjamo pomembno dodano vrednost za stranke. Tako smo pri nas v Logatcu postavili deset električnih polnilnic. Vsaka od teh polnilnic ima moč polnjenja 22 kW in je elektronsko krmiljena“, je povedala Agata Kržič, direktorica podjetja Hoedlmayr logistika Slovenija.

Hödlmayr / Uredništvo NzN

Foto: arhiv podjetja Hödlmayr

 

 

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja