Obvestilo

Podjetniški teden v Primorsko-notranjski regiji, 9. – 14. oktober 2015

Informacijska točka Europe Direct Primorsko-notranjske regije v sodelovanju s partnerji RRA Zeleni kras, GZS – OZ Postojna, Centrom za inovativnost in razvoj, ZRSZ – Uradom za delo Postojna in Enterprise Europe Network organizira podjetniški teden, namenjen različnim ciljnim skupinam.

Namen tedna je promocija podjetništva ter širjenje informacij o podpornih storitvah za podjetnike, želja  pa je tudi spodbuditi čim več ljudi, da se odločijo za podjetniško pot. V sklopu tedna bomo za vse zainteresirane tako organizirali naslednje dogodke:

Delavnice »ABC podjetništva za srednješolce« bodo potekale za 3. in 4. letnik gozdarstva ter 4. letnik zdravstvene nege. Srednješolci višjih letnikov se bodo na delavnicah seznanili z osnovami podjetništva ter možnostmi ustanovitve podjetja.

(Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna, Tržaška 36, 9.10. ob 7:30, 8:20 in 9:10)

 Delavnica »Poslanstvo in vizija mojega podjetja« za vse, ki bi si želeli ustanoviti podjetje. Udeleženci bodo osnovali temelje lastnega podjetja ter določili prve korake za realizacijo podjetniške ideje. Delavnico bo vodila dr. Nina Hočevar.

(Zavod RS za zaposlovanje – Urad delo Postojna, Ljubljanska 5a, 12.10. ob 9.00)

Delavnica za brezposelne z naslovom »Kako odpreti podjetje, Pravne organizacijske oblike podjetji«. Na delavnici bodo predstavljene vse pravne organizacijske oblike podjetji ter njihove značilnosti prav tako pa bodo udeleženci deležni svetovanja, katera oblika podjetja je za izvedbo njihove podjetniške dejavnosti najprimernejša.

(Zavod RS za zaposlovanje – Urad delo Postojna, Ljubljanska 5a, 13.10. ob 10.00)

Predstavitev mreže Enterprise Europe Network in podpornih storitev, ki jih le-ta nudi podjetnikom. V sklopu dogodka bodo predstavljeni tudi aktualni EU razpisiza mikro, mala in srednja podjetja. Predstavitev bo vodil Sebastjan Rosa iz Enterprise Europe Network Slovenija.

(GZS – OZ Postojna, sejna soba, Cankarjeva 6, 14.10, ob 14.00)

Število mest na dogodkih je omejeno, zato so potrebne predhodne prijave, ki jih  sprejemamo najpozneje do ponedeljka, 12. oktobra na e-naslov: europe.direct@rra-zk.si ali na tel. št. 05 721 22 42.

 

Ne spreglejte

Narišite nasmeh na parkirišču trgovine Eurospin v Logatcu

Vabimo vas na druženje z dobrodelno noto na parkirišču trgovine Eurospin Logatec v soboto, 25.9.2021 …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja