Obvestilo

Podjetniško-obrtni teden v Logatcu

Naslednji teden bo Logatec s pestrim dogajanjem tudi podjetniško obarvan. Logaška območna obrtno-podjetniška zbornica namreč v okviru občinskega praznika pripravlja tradicionalni Logaški teden obrti in podjetništva 2022, ki s številnimi dogodki obogati družabno in poslovno dogajanje v kraju. Namen dogajanja je krepitev pomena oziroma pomembnosti razvoja gospodarstva in podjetništva za stabilnost občine, majhno brezposelnost ter kupno moč in blaginjo njenih občanov.

 Zbornica po tej poti promovira in krepi obrt, podjetništvo, gospodarstvo in turizem. Podjetniki so nosilci kreativne kulture in generatorji novih idej. Kar 350 poslovnih subjektov je prostovoljno združenih v logaško obrtno zbornico, ki deluje že skoraj pol stoletja in je pomemben ter prepoznaven podporni podjetniški servis, na razpolago podjetnikom in občanom (potencialnim podjetnikom). Med 19. in 24. septembrom se bodo zvrstili številni dogodki, ki bodo v prostorih obrtne zbornice in na njenem velikem zelenem vrtu, oboje na Tržaški cesti 11 – ob semaforiziranem križišču. S kakovostnim programom bodo oživili in popestrili dogajanje v logaškem podeželskem mestnem jedru. Vstop na vse dogodke je brezplačen.

 Dan odprtih vrat: vabilo na kavo!

V ponedeljek, 19. septembra, bo svoja vrata na stežaj odprla zbornica in s tem njena SPOT točka (Slovenska poslovna točka), ki je vsak dan v letu na razpolago za podporne podjetniške storitve vsem zainteresiranim. Občanom bomo na voljo za brezplačna svetovanja. Vabljeni na kavo!

 Na mladih svet stoji

Logaška zbornica že vrsto let mladim približuje obrt in podjetništvo ter jih spodbuja k ustvarjalnemu in inovativnemu razmišljanju. Tudi letos bomo za učence logaških osnovnih šol pripravili številne aktivnosti: zanimive delavnice na temo finančnega opismenjevanja, mladim bomo predstavili, kako hobi spremeniti v poklic, preko obiskov obrtnikov pa bomo mlade navduševali za obrtne poklice ter poklicno in strokovno izobraževanje.

 Pridobivanje novih znanj

Današnji podjetnik mora razpolagati s široko paleto znanj, ki jih je treba nenehno nadgrajevati. Zato bo teden obrti izobraževalno obarvan z brezplačnimi vsebinami v izvedbi uglednih strokovnjakov. Letošnje teme seminarjev bodo digitalizacija delovnih procesov v obrti in podjetništvu ter marketinški pomen močne blagovne znamke za konkurenčno prednost na trgu. V sredo, 21. septembra, ob 9.00 bodo predstavniki podjetja Kolektor Sisteh, d.o.o. na spletni delavnici Kako učinkovito digitalizirati proizvodne procese? predstaviti koristi digitalizacije, ki jih lahko doseže vsako proizvodno podjetje.

 Varno delovno okolje: prva pomoč

Zbornica v torek, 20. septembra, organizira usposabljanje delavcev za prvo pomoč, saj je tako zakonsko kot predvsem tudi za varovanje zdravja in varnosti zaposlenih dobro, da so zaposleni v podjetju dobro usposobljeni za nudenje prve pomoči. Več informacij o usposabljanju je objavljenih na spletni strani.

 Krvodajalska akcija

Logaški obrtniki in podjetniki se že tradicionalno odzovejo na družbeno odgovorno akcijo in eno najplemenitejših oblik pomoči sočloveku – krvodajalsko akcijo, ta bo tokrat 3. oktobra v Logatcu.

 Obrtniško kuhanje golaža

Petkovo popoldne, 23. septembra, bo namenjeno sproščenemu druženju in izmenjavi dobrih praks med podjetniki. Ob Tržaški pa bo tudi prijetno dišalo, saj bodo notranjski obrtniki na zborničnem zelenem vrtu od opoldneva dalje kuhali golaž in ga obiskovalcem ob 18. uri brezplačno ponudili.

 Druženje na zelenem vrtu: Okusi Slovenske Istre

Tudi letos bo veselo na velikem zborničnem zelenem vrtu. Namreč nadaljuje se niz gostovanj partnerskih oziroma prijateljskih regijskih obrtno-podjetniških zbornic na logaškem tednu obrti. Letos se bo predstavila Območna obrtno-podjetniška zbornica Koper in poskrbela za petkov mediteranski kulinarični vrhunec večera. Z razkošjem okusov bodo od 17. ure dalje obiskovalce sredi Logatca razvajali izbrani vinarji ter gastronomski ponudniki istrske kulinarike. Vse to bo še kako teknilo v sproščenem vzdušju, ki ga bo prepletala ambientalna glasba na letnem zborničnem vrtu. Na družaben in zanimiv način bomo tako v petek, 23. septembra, pomahali poletju v slovo. Namreč ravno na ta dan se poletje prevesi v barvito jesen z vsem svojim čarom.

 Karierni sejem na vrtu

Teden obrti in podjetništva se bo zaključil v soboto dopoldne, 24. septembra, ko v sodelovanju z Mladinskim svetom Logatec pripravljamo logaški karierni sejem. Obiskovalci bodo imeli priložnost, da se pobližje spoznajo z delodajalci in jih direktno nagovorijo. Z dogodkom želimo mladim olajšati dostop do informacij glede študentskega dela, vajeništva, štipendiranja in rednega zaposlovanja v različnih panogah v občini Logatec. Delodajalcem, ki zaposlujejo nov kader ali pa imajo zaposlovanje v dolgoročnem načrtu, pa omogočiti, da izkoristijo priložnost zaposliti nekoga iz domačega okolja. Vabljeni na brezplačno kavo v soboto, 24. 9., med 10. in 12. uro pred Območno obrtno-podjetniško zbornico Logatec.

 

Ne spreglejte

Projekt Predjama Sustainable – uvod v trajnostno mobilnost na Postojnskem

Projekt, usmerjen v upravljanje trajnostne mobilnosti na turistični lokaciji Predjama, podpirajo Islandija, Lithenštajn in Norveška …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja