Obvestilo

Podpore za naložbe v kmetijska gospodarstva

Postojna, Ilirska Bistrica – Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v teh dneh objavilo štiri javne razpise iz Programa razvoja podeželja 2014-2020. Namenjeni so izvajanju ekološke pridelave hrane, prilagoditvi zahtevam kmetovanja na gorskih območjih, naložbam v kmetijska gospodarstva na vodovarstvenih območjih ter sodelovanju v shemah kakovosti. Sredstva za sofinanciranje naložb prispeva Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja (EKSRP).

Trije javni razpisi  sodijo v podukrep 4.1 programa razvoja podeželja, katerega cilj je povečati produktivnost, ekonomsko in okoljsko učinkovitost, povečati odpornost na podnebne spremembe ter prilagajanje nanje. Četrti javni razpis  sodi v podukrep 3.1, katerega cilj je povečati dodano vrednost kmetijskih proizvodov preko večje vključenosti kmetijskih gospodarstev v upravičene sheme kakovosti.

V decembru bo sledilo več javnih predstavitev omenjenih javnih razpisov, ki jih bodo na različnih lokacijah izvajali predstavniki Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica. Dve predstavitvi razpisov bosta tudi v naši regiji, in sicer 8. decembra ob 10. uri v Domu na Vidmu v Ilirski Bistrici in ob 16. uri v Šolskem centru v Postojni. Več informacij o predstavitvah najdete na http://www.rra-zk.si/o-rra/aktualno/novice&idn=1281 , o razpisih pa na: http://www.mkgp.gov.si/si/javne_objave/javni_razpisi/ .

Več informacij: Informacijska točka Europe Direct Primorsko-notranjske regije, info@rra-zk.si .

 

 

 

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja