Obvestilo

Podružnična šola v Planini prenovljena v novo šolsko leto

Planina – V dneh, ko se učenci in dijaki poslavljajo iz šolskih klopi, se učenci planinske podružnice OŠ Antona Globočnika veselijo novega šolskega leta, saj je njihova šola povsem prenovljena.

Po več kot desetletju prizadevanj se je udejanjila težko pričakovana prenova podružnične osnovne šole Antona Globočnika Postojna v Planini. Obnove in opreme so bili deležni vsi šolski prostori, uredili so športno igrišče in pridobili nekaj prostora za njim. Tako urejen objekt je nedvomno velika pridobitev za Planino in vse, ki bodo šolo obiskovali.

Ob odprtju prenovljenega objekta je ravnateljica Sabina Ileršič izrazila zadovoljstvo ob pomembnem dogodku. Župan Igor Marentič se je v svojem govoru med drugim zahvalil skupnosti Fokularjev, ki so v času prenove odstopili šoli svoje prostore v Centru Mariapoli, kjer so se tako učenci kot učiteljice podružnične šole Planina počutili zelo domače. Odprtje je bilo prav zato prestavljeno na konec šolskega leta.

V kulturnem programu so sodelovali učenci podružnične šole Planina, ki so občinstvu pripravili pogled v zakulisje priprav na odprtje šole in se predstavili kot snovalci otvoritvene prireditve. Nastopili so z igro, s pesmijo in plesom. Sledila je zasaditev spominske lipe in slavnostno rezanje traku, v čemer sta se preizkusila učenca, ki sta na županovo pobudo do konca odigrala vlogi županje in ravnatelja.

Po prireditvi so si obiskovalci lahko ogledali šolo v novi preobleki, ki bo v novem šolskem letu sprejela 50 učencev.

Milena Kumer

Foto: Barbara Nagode

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja