Obvestilo

Pohod po soteskah Iške in Zale

Pivka –  V vročih poletnih dneh reka Iška in Zala zaradi naravnega hladu predstavljata primeren kraj za pohodništvo. Društvo Modro nebo iz Pivke vas zato v soboto, 23. Julija, vabi na pohod po soteskah Iške in Zale. Začeli bodo ob 9.00 v Osredku iz kmetije Pri Strletovih (Osredek 21, Sv. Vid, Občina Cerknica) in se najprej spustili do reke Iške ter nadaljevali pot po strugi reke do sotočja Iške in Zale. Po malici iz nahrbtnika in osvežitvi boste udeleženci raziskali še del reke Zale in se po gozdni poti vrnili nazaj do izhodiščne točke.

Na poti boste spoznavali zgodovino okolice, zanimivo oblikovane tolmune, jezera lehnjaka in  slapove. Če bo kdo pogumen, se bo lahko v tolmunih tudi osvežil.

Pohod je srednje zahteven, pot dolgo 11 km boste prehodili predvidoma v šestih  urah. Ker se hodi po strugi reke, je priporočena obutev z dobrim oprijemom ob mokro skalo in pohodniške palice. Za lažjo vrnitev so priporočljivi tudi rezervna obutev, rezervna suha oblačila in brisača.

Za lažjo organizacijo pohoda je potrebna predhodna prijava na: tel 040 588 788 (Marko) po el. pošti: Marko@dmn.siPrijave sprejemajo do petka, 22. 7. 2016, do 18. ure.

Marko Cvetko

Foto: arhiv društva

Pohod - Iška-Zala2

Ne spreglejte

Odprtje drsališča in prižig prazničnih luči zavrtela Praznično kolo Logatec

Nenavadno toplo zimsko vreme sinoči sicer ni šlo na roko organizatorjem ledene ploskve, je pa …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja