Obvestilo

Pojetova prvakinja v sprintu, Rok Tršan drugi

Biatlonci so se v soboto na Pokljuki pomerili za slovenske naslove v sprintu. Ob odsotnosti Jakova Faka je moško 7,5-kilometrsko tekmo dobil Klemen Bauer, žensko na šest kilometrov pa Urška Poje (na sliki). Drugo mesto je osvojil Logatčan Rok Tršan.

Bauer (Ihan) je bil s strelsko po pričakovanjih razred zase, drugo mesto pa je malce presenetljivo osvojil povratnik Rok Tršan (Logatec), ki je zaradi poškodbe hrbta izpustil skoraj celo sezono in na koncu tekmoval na tekmah nižjega ranga. Ne gre spregledati, da je Tršan dan pred tem je Tršan z zmago na državnem prvenstvu v smučarskem teku na 15-kilometrski razdalji potrdil, da bo vodstvo biatlonskih reprezentanc nanj lahko resno računalo v naslednji sezoni.

V ženski konkurenci je bila ob odsotnosti Anje Eržen, ki je marca sklenila kariero, po pričakovanjih najboljša Urška Poje (Loška dolina), a je tekmovalko Triglava Polono Klemenčič ugnala za vse tri sekunde, obe tekmovalki pa sta zgrešili po dve tarči. Nina Zadravec (Triglav Kranj) je prav tako morala dvakrat v kazenski krog in zaostala 41 sekund za zmagovalko.

STA/Sloski/Uredništvo NzN

Ne spreglejte

Drsanje po Cerkniškem jezeru: previdno!

Notranjski regijski park zaradi odjuge ta konec tedna in v prihodnjem tednu drsanje po Cerkniškem jezeru ODSVETUJE. Jezero …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja