Obvestilo
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poklicna tržnica 2017 – za lažjo odločitev

Na Osnovni šoli Antona Globočnika Postojna so četrtkovo popoldne namenili Poklicni tržnici, svojstveni predstavitvi poklicev in srednjega šolanja. Tržnica je bila namenjena učencem 8. In 9. razredov ter njihovim staršem, sodeč po obisku pa se slednji na svoje nadaljnje šolanje že pripravljajo.  

»Namen tega sejma je, da se šole predstavijo bodočim srednješolcem,« je za Novice z Notranjske povedala Nataša Kolar, učiteljica matematike in fizike na Srednji gradbeni, geodetski in okoljevarstveni šoli v Ljubljani, koordinatorka za promocijo Poklicne tržnice 2017.  PO njenih besedah je letošnje novost tržnice ta, da je vključenih več osnovnih šol, predstavitve pa so potekale tudi po razredih. Kolarjeva opaža, da je gradbeništvo vnovič v porastu, aktualni so zlasti poklici kamnosek, pečar in zidar. »Naša šola ponuja vzporedno šolanje, to pomeni, da poleg  štiriletnega programa dijak lahko opravlja še triletnega,« poudari sogovornica.

Učenci so tržnico pokazali zanimanje, po mnenju koordinatorke tudi zato, ker so se za stojnicami srečali z dijaki, ki so sami spregovorili o svojih izkušnjah. Poleg gimnazij, frizerske, elektro-računalniške šole sta se predstavili tudi Srednja gozdarska in lesarska  šola Postojna in Srednješolski center Postojna, manjkali pa nista niti predstavitvi Slovenske vojske in policije.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ne spreglejte

Poletni glasbeni festival Cantabile: v soju luči in čudovite glasbe

V četrtek, 27. junija 2024, ob 20.30, se bo v Logatcu začel že 11. poletni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja