Obvestilo

Poklon strmoglavljenim ameriškim letalcem

Predstavniki Občine Logatec so skupaj z delegacijo kabineta predsednika republike in ameriške ambasade položili vence k spomeniku, posvečenemu posadki trmoglavljenega ameriškega bombnika B-24H-5-CF Liberator 41-29244 v Kotlicah v Logatcu.

Ob protokolu garde Slovenske vojske je venec položil Uroš Krek, predsednikov svetovalec za obrambo, drugega pa v imenu Ambasade Združenih držav Amerike v Sloveniji obrambni in vojaški ataše, podpolkovnik Todd A. Scattini.

Župan Občine Logatec Berto Menard je skupaj z namestnikom direktorja Občinske uprave, Andrejem Vrhuncem  k spomeniku položil  ikebano v barvah slovenske in ameriške zastave.

Ob istem času so predstavniki slovenske države v petek, 8. maja, v imenu predsednika republike poleg ameriškim letalcem v Logatcu vence v čast in spomin položili  še  k spomeniku francoskim žrtvam ‘Obtožujem’ pri nekdanjem Koncentracijskem taborišču Ljubelj – jug, podružnici Koncentracijskega taborišča Mauthausen in ob spominskem obeležju britanskim zavezniškim letalcem – Letalu Douglas DC-3 Dakota C-47 Skytrain v Otoku pri Metliki.

Blanka Markovič Kocen

Vir: logatec.si

Foto: Marija Turk Andreevski

Venci1 Venci2 Venci3

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja