Obvestilo

Poletavci znova poleteli dobremu branju naproti

Znova se je začel projekt Poletavci – poletni bralci, ki ga Knjižnica Logatec pod okriljem Mestne knjižnice Ljubljana izvaja že četrto leto.

K sodelovanju vabijo mlade bralce, stare od 7 do 12 let – ne glede na to, kako radi berejo. In kaj je treba storiti? V času poletnih počitnic oz. od 10. junija do 10. septembra, je treba 30-krat brati po pol ure – pa ni važno kaj, lahko je to knjiga, strip, lahko revije, časopisi – pomembno je le, da pol ure berejo, vpišejo v zbirni karton, s podpisom pa to potrdi odrasla oseba. Zbirni kartonček lahko otroci dobijo v Knjižnici Logatec in njenih enotah ali ga natisnejo s spletne strani knjižnice. Na zaključni prireditvi v jeseni bodo izžrebali tudi nekaj nagrad, glavni nagrajenec se bo letos razveselil rolke.

V lanskem letu je izziv v logaški knjižnici opravilo kar 77 otrok, 41 deklic in 36 dečkov. Projekt pa je v preteklem letu 2014 prejel priznanje Slovenske sekcije IBBY za izjemne dosežke na področju promocije mladinske književnosti in branja. Bodite del te izkušnje tudi vi in poletite na krilih dobrega poletnega branja!

Urška Orešnik

Foto: arhiv knjižnice

Poletavci2poletavci3

 

 

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja