Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Poletje se v Logatcu začenja z glasbenim festivalom

V Logatcu bo kot uvertura v poletje ponovno zazvenel Poletni glasbeni festival Logatec 2018. Potekal bo od srede, 27. junija do nedelje, 1. julija. Na otvoritvenem koncertu bo nastopil domači Mešani pevski zbor Adoramus.

V četrtek zvečer bomo v cerkvi sv. Nikolaja gostili komorni orkester NOVA iz Gorice. Predstavili se bodo s skandinavskimi melodijami.

Petkov večer bo namenjen madim virtuozom – najboljšim učencem iz Glasbene šole Logatec, ki se bodo predstavili v čudovitem ambientu cerkve sv. Nikolaja.

‘Glasba brez meja’ je naslov koncerta, ki ga v soboto zvečer pripravlja Pihalni orkester Logatec. Obljubljajo programsko pester in zanimiv večer z mnogimi solisti.

Za zaključek festivala pa v nedeljo 1. julija vabljeni na koncert, ki nosi naslov ‘Od opere do muzikala’. Zazvenele bodo najlepše pesmi iz priljubljenih oper in muzikalov; ob spremljavi Simfoničnega orkestra Cantabile jih bo pela Eva Černe.

Zadnja koncerta se bosta odvijala na trgu sv. Nikolaja, v primeru slabega vremena pa v športni dvorani Logatec. Z izjemo zaključnega imajo vsi koncerti prost vstop s prostovoljnimi prispevki.

Festival poteka v organizaciji Simfoničnega orkestra Cantabile v sodelovanju z Občino Logatec, Glasbeno šolo Logatec, KUD Adoramus in Pihalnim orkestrom Logatec.

Z vrhunskimi glasbenimi deli bo na festivalu nastopilo preko 200 glasbenikov, pevski zbor, trije orkestri in mnogo odličnih solistov. Lepo povabljeni, da preživite prve poletne dni v v družbi izvrstnih glasbenikov in v družbi klasične glasbe, ki človeka notranje napolni in pomiri.

Ne spreglejte

V Pivki nove okužbe s koronavirusom

V občini Pivka so danes zabeležili več novih okužb s koronavirusom. Kot je potrdil poveljnik regijskega štaba …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja