Obvestilo

Poletna šola “Ars longa, vita brevis” izpolnila vsa pričakovanja

Preteklo  nedeljo se je z zaključnim koncertom udeležencev končala  prva poletna šola “Ars longa, vita brevis” za violino, violo in  klavir.

Pod okriljem Simfoničnega orkestra Cantabile je pet mladih mentorjev združilo svoje moči in znanje ter izvedlo zelo zanimivo poletno šolo.

Poletna šola Ars brevi -4  Poletna šola Ars brevi -3

Petdnevna šola, ki je potekala v Glasbeni šoli Logatec,  se je začela 30.  junija 2015  z uvodnim  koncertom  mentorjev. Zajemala je vsakodnevne individualne učne ure inštrumenta z vrhunskimi mentorji, kot so: Špela Pirnat, viola, violina; Nejc Avbelj, violina in Tadej Horvat, klavir.  Poleg individualnih učnih ur so bili udeleženci razporejeni tudi  v skupine, ki so prav tako vsak dan izvajale vadbo z žogami, terapevtskimi blazinami in drugimi pripomočki. Te delavnice je vodila fizioterpevtka Irena Dokl.  Ambasador podjetja Sony Slovenija Klemen Udovč pa je vse skupaj dokumentiral v videozapis s kamero “ Music Cam”. Po koncu poletne šole bo po montaži vsak udeleženec prejel DVD posnetke svojih učnih ur.

Poletna šola Ars brevi -5

V času poletne šole so potekala tudi zelo zanimiva večerna predavanja mentorjev na teme: Premagovanje treme, motivacija, organizacija časa in sistem vadenja, pravilna drža pri igranju, predstavitev Sony Music Cam in pravila obnašanja pred kamero/fotoaparatom.

Udeleženci so na zaključnem koncertu prikazali velik napredek in niso skrivali navdušenja nad izvedbo poletne šole.  Vsak je prejel posebno diplomo , nekateri še dodatna priznanja, tisti najbolj pridni pa še šolnino za naslednjo izvedbo poletne šole “Ars longa, vita brevis” v letu 2016.

Vodja poletne šole Špela Pirnat se je v zaključnem nagovoru iz srca zahvalila vsem, ki so pripomogli k izvedbi poletne šole in izrazila veselje , da se v naslednjem letu spet srečamo.

Vir:  Simfonični orkester Cantabile

Foto: Klemen Udovč

Poletna šola Ars brevi - 2

 

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja