Obvestilo

Poletni večer z Godbo Cerknica

Na predvečer državnega praznika je na Taboru pod lip´co v Cerknici potekal že tradicionalni Poletni večer, ki ga vsako leto organizira Godba Cerknica. Čeprav večer ni bil najbolj poleten, saj so se temperature kar precej spustile, je Godba Cerknica s svojimi gosti pričarala še en zabaven večer, ki si ga vsako leto z veseljem ogledajo tako mladi kot stari.

Poletni večer VODILNA

 

Godbeniki so svoj oder delili tudi s pihalno godbo Alpina Žiri, vse zbrane pa so pozno v noč zabavali tudi Duwai Orchestra. Kot govorec je nastopil cerkniški župan Marko Rupar, ki se je v svojem govoru dotaknil pereče teme nujne medicinske pomoči.

Poletni večer - Rupar

Godba Cerknica, ki je na 35. tekmovanju slovenskih godb v najtežji koncertni kategoriji dosegla prvo mesto ter tako prejela zlato plaketo s posebno pohvalo, se prihodnji teden odpravlja na EXPO v Milano, kjer bodo zastopali Notranjsko.

Poletni večer narodnenoše

Dirigent Mitja Dragolič se je le dan pred tekmovanjem slovenskih godb  s Pihalnim orkestrom Glasbene šole Grosuplje udeležil 5. tekmovanja mladinskih godb in prav tako osvojil prvo mesto. Ta teden je Mitja Dragolič z zlato godbo Cerknica nominiran za ime meseca na Radiu 94.

Besedilo in foto: Andreja Jernejčič

Poletni večer boben Poletni večer godba note

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja