Obvestilo

Poletni večer z Godbo Cerknica

Na predvečer državnega praznika je na Taboru pod lip´co v Cerknici potekal že tradicionalni Poletni večer, ki ga vsako leto organizira Godba Cerknica. Čeprav večer ni bil najbolj poleten, saj so se temperature kar precej spustile, je Godba Cerknica s svojimi gosti pričarala še en zabaven večer, ki si ga vsako leto z veseljem ogledajo tako mladi kot stari.

Poletni večer VODILNA

 

Godbeniki so svoj oder delili tudi s pihalno godbo Alpina Žiri, vse zbrane pa so pozno v noč zabavali tudi Duwai Orchestra. Kot govorec je nastopil cerkniški župan Marko Rupar, ki se je v svojem govoru dotaknil pereče teme nujne medicinske pomoči.

Poletni večer - Rupar

Godba Cerknica, ki je na 35. tekmovanju slovenskih godb v najtežji koncertni kategoriji dosegla prvo mesto ter tako prejela zlato plaketo s posebno pohvalo, se prihodnji teden odpravlja na EXPO v Milano, kjer bodo zastopali Notranjsko.

Poletni večer narodnenoše

Dirigent Mitja Dragolič se je le dan pred tekmovanjem slovenskih godb  s Pihalnim orkestrom Glasbene šole Grosuplje udeležil 5. tekmovanja mladinskih godb in prav tako osvojil prvo mesto. Ta teden je Mitja Dragolič z zlato godbo Cerknica nominiran za ime meseca na Radiu 94.

Besedilo in foto: Andreja Jernejčič

Poletni večer boben Poletni večer godba note

Ne spreglejte

Prostovoljke in prostovoljci, junaki našega časa

Slovenska filantropija med 22. in 28. majem 2023 že tradicionalno organizira 24. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja