Obvestilo

Policija opozarja na prevare prek spleta!

V primeru klica na vaš telefon, ko se klicatelj v angleščini predstavi, da kliče iz tehnične pomoči podjetja Microsoft in vas začne opozarjati na to, da imate okužen računalnik in vam bo pomagal – NE NASEDAJTE klicatelju, ker gre za PREVARO!

Klicatelji vas običajno želijo prepričati, da jim omogočite oddaljen dostop do vašega računalnika, največkrat s pomočjo programov “TeamViewer” ali “Supremo”. S tem lahko prevzamejo nadzor nad vašim računalnikom. V nadaljevanju vas s prevarami nagovarjajo k dostopanju do vaše spletne banke in nakupa »varnostnega programa« za zaščito vašega računalnika.

Vsa komunikacija z vami je namenjena temu, da od vas pridobijo finančno korist tako, da začnejo upravljati z vašo spletno banko ali na drug način opravljati spletne nakupe v vašem imenu.

V PRIMERU TAKEGA KLICA KOMUNIKACIJO TAKOJ PREKINITE IN SE NE PUSTITE PREGOVORITI GOLJUFOM.

Več informacij lahko dobite na spletni strani ‘Varni na internetu’, in sicer https://www.varninainternetu.si/klici-lazne-microsoftove-tehnicne-pomoci/ ali na straneh policije (https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-na-internetu), kjer poleg te najdete tudi druge načine in vrste spletnih prevar.

 

 

 

 

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja