Obvestilo

Policija opozarja: zavarujte svoje hiše!

V zimskem času se lahko poveča število vlomov v stanovanjske hiše.

Okoliščina, da imate popoldne v zimskem času hišo nerazsvetljeno , vlomilcem olajša odločitev za vlom v vašo hišo.

V zadnjih letih se je namreč izkazalo, da se vlomilci med približno 17. in 21. uro vozijo po mestih in zaselkih, kjer iščejo neosvetljene stanovanjske hiše, sporočajo s Policijske postaje Logatec. Po krajšem ogledovanju hiše vanjo vlomijo, najpogosteje skozi pritlična balkonska oz. terasna vrata ali pritlično okno. V kratkem času pregledajo hišo in iz nje največkrat ukradejo denar, zlatnino in manjše vredne predmete (ročne ure, mobilne telefone, fotoaparate, zbirateljske predmete).

»Najpreprostejši ukrep je, da naredite vtis, da se v hiši nekdo nahaja. Ob odhodu ali s pomočjo stikal s časovnim zamikom prižgite v hiši kakšno luč, koristno je tudi televizijo. To niso veliki porabniki električne energije, nekoga na ulici pa prepričate, da ste doma in ga odvrnete od vloma,« priporočajo policisti.

Obenem opozarjajo, da večjih količin gotovine in zlatnine ne hranite doma. Če  pa se temu ne morete izogniti, svetujejo vgradnjo alarmnih naprav in drugih sistemov za zaščito hiš. Več si lahko preberete na internetni strani www.policija.si/preventiva/kriminaliteta ali pokličite na Policijsko postajo Logatec in se dogovorite za posvet z vodjo policijskega okoliša ali lokalnim kriminalistom.

Uredništvo NzN

Foto: arhiv Policije

Ne spreglejte

Cantabile: trije razprodani koncerti v Švici

Simfonični orkester Cantabile se je od 1. – 5. maja 2024 odzval povabilu 110 – …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja