Obvestilo

Policija svetuje: živali imejte pod nadzorom

V zvezi z zastrupljanjem mačk oz. domačih živali v Dolnjem Logatcu, na kar nas je opozorila naša bralka, smo dodatne informacije poiskali na ljubljanski policijski upravi, kamor sodi Logatec. “Ta trenutek potrdimo, da policisti PP Logatec preiskujejo prijave smrti treh mačk na območju Dolnjega Logatca. Po do sedaj zbranih obvestilih kaže, da bi lahko bila smrt mačk posledica zastrupitve z neznano snovjo, vendar z rezultati analiz še ne razpolagamo,” sporočajo z ljubljanske policijske uprave.

Policisti sicer zbirajo obvestila v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja Mučenje živali po po 341. členu KZ-1C, prav tako pa  so opravili pregled območja, kjer so bile najdene mačke, vendar sumljivih snovi ali predmetov, s katerimi bi se mačke lahko zastrupile niso našli.

Občanom svetujejo, da se neznanih snovi, ki jih najdejo v naravi, ne dotikajo, temveč pokličejo na številko  112, od koder bodo obvestili pristojne
službe. V primeru pa, da sumijo, da je bila žival (pes, mačka) namerno zastrupljena, naj o tem nemudoma obvestijo policijo in nevarno snov, če je to mogoče, fotografirajo. Če je žival nevarno snov že zaužila in morebiti izbruhala, pa izbljuvek shranijo in žival odpeljejo k veterinarju.
“Vsekakor pa občanom svetujemo, da imajo svoje živali v naravi pod nadzorom. Lastniki živali se morajo tudi zavedati, da lastniki vrtov, polj,
vinogradov, zaradi zatiranja škodljivcev prav tako nastavljajo strupe, ki jih lahko žival brez nadzora lastnika, zaužije,” še sporočajo s PU Ljubljana.

Blanka Markovič Kocen

Foto: macka.sk

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja