Obvestilo

Policijska kronika: pivski konec tedna

S koprske policijske uprave sporočajo, da so bili ta konec tedna aktivni predvsem v prometu.

»V petek nas je ob 18.39 poklical Postojnčan in povedal, da mu je nekdo v Postojni na parkirišču podrsal osebni avto,« so zapisali v sporočilu. Policisti so ugotovili, da gre za 29-letnega Ilirskobistričana, pri ogledu vozila pa, da je le-to poškodovano po zadnjem levem delu. Z voznikom so opravili razgovor in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,64 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Čaka ga obdolžilni predlog.

V soboto je ob 17.07 50-letni domačin v Postojni z osebnim avtomobilom zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal na neutrjeno bankino, kjer ga je zaneslo na nasprotno stran. Tam je trčil v brežino, nato pa ga je odbilo v desno pod vozišče. Tudi ta voznik je malce pregloboko pogledal v kozarec, v nesreči pa je bila lažje poškodovana njegova 64-letna sopotnica, prav tako iz Postojne. Povzročitelju so policisti odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in napovedali obdolžilni predlog.

Ob 21.36 so policisti koprske uprave  dobili obvestilo, da po avtocesti Senožeče – Ljubljana vozi temnejši BMW, voznik pa je verjetno vinjen. Policisti so ga ustavili na odcepu Razdrto. Ugotovili so, da gre za 55-letnega Ljubljančana, ki mu je alkotest pokazal 1.04 mg/l alkohola. Ostal je brez vozniškega dovoljenja, čaka pa ga obdolžilni predlog. (A. L., B. M. K.)

Foto: arhiv Policije

Ne spreglejte

Medvedka v gozdu pri Postojni

Iz koprske policijskle uprave sporočajo, da so bili ob  11.38  obveščeni,  da je na območju …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja