Obvestilo

Policisti preprečili samomor in rešili utapljajočega

S Policijske uprave Koper sporočajo, da je včeraj nekaj pred 20. uro na številko 113 poklical neznanec in v italijanskem jeziku dejal, da bo skočil z mostu. V pogovoru je policist ugotovil, da gre najverjetneje za 33-letnega državljana Italije,  ki so mu zaradi kršitve Zakona o prekrških zoper javni red in mir v nedeljo izdali plačilni nalog v višini 625 evrov (polovična kazen 312 evrov). Ker je ni plačal, so mu začasno odvzeli osebne dokumente, torej osebno izkaznico, prometno in vozniško dovoljenje.

V takojšnji iskalni akciji so pod viaduktom avtoceste v Črnem Kalu našli njegov osebni avtomobil, pri tem pa osebo ob 21.20 opazili na zunanji strani viadukta.

Ko so k možakarju pristopili,  je zagrozil, da bo skočil v globino najmanj deset metrov na skale. Med hojo po zunanji strani vetrolova je ob 21.40 zaradi oprijema potisnil roko skozi vetrolov vse do komolca, kar so izkoristili policisti in ga prijeli. Gasilci so ga nato privezali za ograjo in mu s tem preprečili, da bi skočil v globino. Nato so gasilci odstranili del protivetrne ograje in osebo potegnili na varno. V postopku je bila potrjena domnevna identiteta državljana Italije, ki se ni poškodoval, predali pa so ga v nadaljnji postopek zdravniku, ki je kasneje odredil prisilno hospitalizacijo v psihiatrični ustanovi.

Zaradi dogodka je bila avtocesta v smeri Kopra na viaduktu zaprta do 23.05 ure.

Že popoldne, ob 14. uri, pa so bili koprski policisti obveščeni, da se je v bazenu enega od hotelov na območju občine Piran utapljal 80- letni državljan Avstrije. Ugotovljeno je bilo, da je gostu med plavanjem postalo slabo in ga je iz vode potegnil reševalec. Oživljanje ni bilo potrebno, bil pa je preventivno odpeljan v bolnico Izola. (D. M.)

Foto: arhiv Policije

 

Ne spreglejte

Medvedka v gozdu pri Postojni

Iz koprske policijskle uprave sporočajo, da so bili ob  11.38  obveščeni,  da je na območju …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja