Obvestilo

Policisti prijeli osumljence za drzni tatvini na Lomu

Policisti ljubljanske uprave so bili ta konec tedna obveščeni o dveh drznih tatvinah na počivališču Lom. V prvi, ki se je zgodila v soboto okrog 3.20, sta oškodovanca, državljana Romunije, spala v vozilu, ki sta ga parkirala na počivališču Lom II. Na okno sta potrkala neznana moška in kazala na pnevmatiko. Ko je oškodovanka izstopila iz vozila in si ogledovala vozilo, je eden od neznancev izkoristil njeno nepazljivost in ukradel torbo z dokumenti in denarjem. Storilca, stara približno 40 let, visoka kakih 175 cm, sta bila oblečena v črno-siva oblačila.

V nedeljo okrog 3.00, sta neznana storilca, prav tako na počivališču Lom II, državljanki Romunije, ki je spala v kombiju, izmaknila žensko torbico in se odpeljala v belem vozilu, delno znanih registrskih oznak. Pri pregledu terena so policisti na počivališču našli odvrženo, prazno torbico. Nadalje je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da pa je v sosednjem parkiranem kombiju prišlo do poskusa tatvine, ko je neznani storilec pristopil do vozila in s sedeža vozila ukradel manjšo moško denarnico. Dejanje je videl očividec, ki je bil ta trenutek v vozilu in neznanca opozoril, da naj denarnico vrne nazaj, kar je tudi storil.

Na podlagi zbranih obvestil od prič in podanega opisa storilcev, so policisti na mejnem prehodu Fernetiči ustavili belo Škodo Octavio slovaških registrskih oznak, v kateri sta bili dve osebi. Državljanoma Kosova, za bivanje prijavljenima na Madžarskem, so policisti za nujno potreben čas odvzeli prostost. Predmete, ki izvirajo iz kaznivega dejanja, so jima zasegli. Po končanem postopku sta bila izpuščena, zoper njiju bodo policisti podali kazensko o vadbo.

Operativno komunikacijski center PU Ljubljana je v preteklem tednu  prejel 388 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 127 dogodkov, s področja javnega reda in miru 104 in s področja prometne varnosti 102 dogodka.

nataša Pučko/Uredništvo NzN

 

 

Ne spreglejte

Odprtje drsališča in prižig prazničnih luči zavrtela Praznično kolo Logatec

Nenavadno toplo zimsko vreme sinoči sicer ni šlo na roko organizatorjem ledene ploskve, je pa …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja