Obvestilo

Polona Pivk Mihevc se vrača k slikarstvu, svoji prvi ljubezni

Logaška izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti je leto začela z odprtjem  razstave slik akademske slikarke Polone Pivk Mihevc, domače umetnice, ki je poleg številnih drugih dejavnosti po daljšem slikarskem premoru z razstavo Skozi življenje nakazala vrnitev k svoji »prvi ljubezni«. Sredi januarja smo v galeriji Hiša sonca skozi barvitost Poloninih slik sinoči stopili v pomlad, v preddverju pa se čudili prepričljivim potezam na njenih skicah.

Polona Pivk Mihevc (1978) je otroštvo preživela v barviti vasici Strmica na Zaplani. Ob spodbudi mentorice Lučke Selan se je že v osnovni šoli navdušila nad likovno ustvarjalnostjo. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani je nadaljevala s študijem slikarstva pri prof. doc. Daretu Birsi in ga leta 2005 uspešno zaključila. Živi in dela v Logatcu. Med drugimi projekti, povezanimi z ustvarjalnostjo in umetnostjo, pri JSKD Logatec že šesto leto vodi likovno šolo za otroke. Na razstavi predstavlja svoja slikarska dela, ki jih je začela razvijati v času študija. Od realizma je postopoma prešla tudi v abstrakcijo. Kot pravi, bi želela predstaviti več slednje, a prostor v galeriji Hiša sonca tega ni dopuščal.

Prireditev je v glasbeno tančico odel mladi pianist Nace Kristan, učenec glasbene šole Logatec, pod mentorstvom Janje Nagode.

Pogovor s Polono Pivk Mihevc si boste lahko ogledali v februarski oddaji Tedenski utrip na TV Lep.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja