Obvestilo

Polona Vetrih na Zmaju

Tako kot poletje se tudi poletni kulturni festival Zmaj ‘ma mlade počasi izteka. V več kot dveh tednih je postregel z raznovrstnim programom, kjer so nekaj zase našli tako majhni kot veliki, ljubitelji športa, gledališča, filma in seveda glasbe.

Med gledališko ponudbo je bila tudi monokomedija Polone Vetrih z naslovom Pijem, ker sem pač žejna. Vrhunska slovenska igralka je dodobra napolnila atrij SAZU-ja v Postojni, kjer je bila na ogled postavljena tudi razstava festivala.

Polona Vetrih je dokazala, da ni doma le v drami, temveč da je prava žlahtna komedijantka. Njena avtorska monokomedija nam predstavi tri ženske, med katerimi ima vsaka svoj pogled na svet, svoje napake, težave in seveda tudi svojevrstne rešitve zanje. Ponudi nam hudomušen prikaz človeških lastnosti in nam znotraj resnih tematik postreže s šaljivim pogledom na življenje. Poleg vrhunske igre, ni manjkalo niti plesa in zanimivega rapanja, ki je požel spontane aplavze.

Organizatorji so lahko zadovoljni z letošnjim obiskom festivala, ki žanje že lepo tradicijo. Ta vikend bo postregel še z zadnjimi ustvarjalnimi delavnicami, športnimi dejavnostmi in glasbenimi koncerti v večernih urah, tako da nikar ne zamudite zaključek zmajskega poletja.

Maja Batagelj

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja