Obvestilo

Pomlad bo prinesla temeljitejšo sanacijo

Po dolgotrajni in zelo hladni zimi je prišla izrazita odjuga, ki je poskrbela, da so že na tako slabih slovenskih cesta, nastale nove udarne jame in posedki. Preverili smo, kako bo potekala sanacija.

 Cerknica – Najhuje je bilo na odsekih od Rakeka, Rakitne in Bloške police proti Cerknici, na katerih so omejili hitrost vožnje in temu primerno spremenili prometno signalizacijo. V preteklih dneh pa je stekla tudi že sanacija cestišča. Kot potrdijo na Direkciji RS za infrastukturo, v zimskem času zaradi zaprtih asfaltnih baz sicer ni mogoče izvajati celovitih sanacij, vendar koncesionar, ki je na Cerkniškem Cestno podjetje Koper (CPK), udarne jame krpa s hladno asfaltno maso.

Sicer pa na direkciji obljubljajo, da bodo pomlad in s tem ugodnejše vremenske razmere za cestna dela prinesla tudi temeljitejše sanacije cestišč. »V tem sklopu bodo tudi sanirani poškodovani deli vozišča na cesti R3-643 proti Rakitni,« obljubljajo na direkciji. Pri tem pa dodajajo, da bodo dodatna sredstva namenili tudi za sanacijo odseka od Podskrajnika do Cerknice kot tudi skozi samo Cerknico – to je od križišča pri cerkniški osnovni šoli do križišča pri Kulturnem domu. Po urejenem vozišču bi se lahko zapeljali že do sredine marca.

Besedilo in foto: Maruša Opeka

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja