Obvestilo

Pomladna likovna osvežitev Zavarovalnice triglav v Postojni

Konec preteklega tedna so v mini galeriji Triglav Art Zavarovalnice Triglav v Postojni postavili novo razstavo Janeza in Ande Ovsec.

Gre za nadaljevanje likovne razstave, ki sva jo avtorja, zakonca Ovsec, imela v Stekleni galeriji Logatec. Hkrati je to tudi prva iz cikla razstav v organizaciji Društva Likovnikov Logatec v letu 2021. »Nadaljujeva predstavljanje Društva likovnikov Logatec v Zavarovalnici Triglav,« je povedal Janez Ovsec. »Do postavitve najine razstave sva se na istem mestu namreč  predstavljala z likovnimi deli v tehniki akvarela Janez Dragolič in moja malenkost.«

Konceptualno je ta razstava  drugače zastavljena od logaške, saj se avtorja tokrat predstavljata vsak v  ločenem delu galerije. »Če je bila prej razstava v konceptu dopolnjevanje drug drugega, pa se tokrat predstavljava vsak zase. Na ta način pridejo bolj do izraza stekleni arktefakti v obliki križev in posodja iz fuzujskega stekla. Glede na prostor se sicer predstavljava z manjšim naborom likovnih del, so pa bolj izborni.

»Z vidika likovne kritike je zadeva s pogleda vsakega od naju podobna,« pravi Ovsec. »Anda se predstavlja z umetelnimi križi in posodjem iz fuzijskega stekla. Razstavo poživljajo stekleni ptički, ki že kažejo na bližino gregorjevega, ko se ptički ženijo.« Janez se v svoji prepoznavni maniri predstavlja z akvareli na motiviko spomladanskega cvetja in notranjske pokrajine. Za popestritev se predstavi še s figuro “Dame s klobukom”.

»Na Zavarovalnici Triglav nam  je vedno v veselje postaviti novo razstavo, še posebej v teh nenavadnih časih, ko je prijetno usmeriti misli tudi na kaj drugega in ne samo na viruse,« je ob razstavi povedala Emica Bitto Stefanovski z Zavarovalnice Triglav OE Postojna.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv ZT

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja