Obvestilo

Pomladna simfonija v logaški Stekleni galeriji

Društvo likovnikov Logatec je kljub koronskim razmeram v Stekleni galeriji Večnamenske dvorane pripravilo tradicionalno pomladno razstavo Ko se ptički ženijo in popki odpirajo. 22 likovnih ustvarjalcev predstavlja z raznolikimi, živopisnimi deli, ubranimi na naslovno tematiko. »Življenje v novih pogojih ubira nova, drugačna pota. Likovni ustvarjalci, zlasti krajinarji, pa se na spremembe, ki jih prinašajo letni časi, odzivajo skozi svoja dela,« je dejala Stibilj Šajnova in posebej izpostavila sliko Nad vsem kot odlično upodobitev figure, ki se dviguje v kozmične sfere. Po njenih besedah gre za premišljeno kompozicijo, kjer figura najde pravo mesto.

Likovniki sotokrat izbrali drugačne poti, da razstava pride do ljubiteljev likovne umetnosti. Odprtje v ozkem krogu povabljenih so namreč  prenašali prek youtuba in facebooka.

Namesto predsednika Janeza Ovsca, ki ga je bolezen začasno prikovala na posteljo, je razstavo odprla podpredsednica društva Sonja Mihelčič, glasbeno pa jo je s pomladnimi melodijami oplemenitil Luka Ovsec. Razstava je bila tudi priložnost za izročitev Zlate muze, visokega priznanja za likovno ustvarjalnost, Danilu Jerebu.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Primož Sark

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja