Obvestilo

Pomladni allegro Glasbene šole Logatec

Medtem ko so marca naše kraje božali vedno toplejši sončni žarki in je z njimi prišla za marsikoga težko pričakovana pomlad, so učenci in učenke Glasbene šole Logatec z regijskega in državnega tekmovanja mladih slovenskih glasbenikov prinesli v Logatec že prva priznanja in plakete.

Na  19. Regijskem tekmovanju Okolice Ljubljane in Zasavja je v začetku februarja tekmovalo devet učenk in učencev iz GŠ Logatec. Saksofonistka Meta Stražiščar in pianistka Manca Tršar sta prejeli srebrno in bronasto priznanje, preostalih sedem pa je prejelo zlato priznanje več kot 90 točk od 100 možnih. S tem so si fagotistka Lea Tia Celarc, pevka Ana Plahutnik, flavtistka Tinkara Delux, klarinetista Urban Fir in Luka Vovk ter saksofonista Jernej Fortuna in Luka Urbančič pridobili vstopnico za 45. Tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije, ki je potekalo v prvi polovici marca po glasbenih šolah Primorske.

Pevka Ana Plahutnik (na fotografiji) je na omenjenem tekmovanju v svoji kategoriji zasedla 1. mesto in prejela zlato plaketo ter 1. nagrado, fagotistka Lea Tiara Celarc je bila prav tako »zlata« in je prejela 2. nagrado, tretjo zlato plaketo pa je v Logatec prinesla flavtistka Tinkara Delux. Klarinetista Urban Fir in Luka Vovk ter saksofonist Jernej Fortuna so prejeli srebrno, Luka Urbančič pa bronasto plaketo.

Odlični rezultati tudi s Primorske in iz Varaždina

Veselo in uspešno pomladno razpoloženje so v začetku aprila v Glasbeni šoli Logatec dopolnili še odlični rezultati učencev iz Mednarodnega tekmovanja Svirel na Primorskem in Mednarodnega tekmovanja pihalcev in trobilcev v hrvaškem Varaždinu. Zlato priznanje si je prislužil klarinetist Luka Vovk, srebrno flavtistka Tinkara Delux ter bronasto citrarka Brigita Nagode. Proti koncu aprila pa smo se razveselili še zlatega in srebrnega priznanja harmonikarjev Anžeta Lampeta in Blaža Fira z regijskega tekmovanja mladih harmonikarjev v okviru Zveze primorskih glasbenih šol.

Zlato in srebrno priznanje za logaški pianistki

Zadnje tekmovanje, ki so se ga udeležili učenci in učenke GŠ Logatec, je potekalo v tretjem tednu maja v Glasbeni šoli Radlje ob Dravi. Uveljavljeno mednarodno klavirsko tekmovanje, ki poteka že vrsto let, privablja številne mlade talentirane pianiste iz številnih držav. Letos so GŠ Logatec zastopale Tjaša Cikač v 2. starostni kategoriji in Klara Martinčič v 1. kategoriji. Tjaša je prejela zlato, Klara pa srebrno priznanje.

Piko na i vsem navedenim rezultatom so dodali uspešno narejeni sprejemni preizkusi za nadaljevanje študija glasbe v programu umetniške gimnazije v Kopru, ki so ga uspešno opravili Lan Arne Prosen, Cecilija Grdadolnik in Manca Tršar.

Vsi uspehi so sad dobrega, predanega in na visokem strokovnem nivoju izvajanega pedagoškega dela profesorjev in korepetitorjev GŠ Logatec. Tako so za uspehe poleg učencev zaslužni tudi profesorji Nina Kompare Volasko, Marko Prijatelj, Marjan Grdadolnik, Andrea Ilić, Tanja Žagar, Lara Klun, Kornelija Lovko in Luka Loštrek.

Pestro dogajanje je v logaškem glasbenem hramu učenosti tudi v maju in juniju, s številnimi nastopi in koncerti, od interne ravni pa vse do mednarodne izmenjave z avstrijsko glasbeno šolo iz Rosentala.

Najboljši v Zlati knjigi učencev

Šolsko leto 2015/16 bomo sklenili 24. junija s podelitvijo spričeval in posebnih priznanj z vpisom najbolj uspešnih učencev letošnjega šolskega leta v Zlato knjigo učencev GŠ Logatec. Prireditev bo sklopu vseslovenskega praznovanja pomembne obletnice, 200 let javnega glasbenega šolstva v  Sloveniji, ki poteka pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja.

Primož Malavašič

Foto: arhiv GŠ Logatec

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja