Obvestilo

Pomoč srčnim in požrtvovalnim

Zavarovalnica Triglav v Postojni podprla gasilce Loške doline in Materije pri nakupu nove opreme

Zavarovalnica Triglav s tradicionalno novoletno akcijo Za boljši jutri že deveto leto zapored podpira preventivne projekte po vsej Sloveniji. Postojnska območna enota zavarovalnice letos pomaga Gasilski zvezi (GZ) Loška dolina, ki bo dotrajane cevi za gašenje lahko nadomestila z novimi, in Prostovoljnemu gasilskemu društvu (PGD) Materija. V društvu bodo pridobili devet novih tlačnih C cevi za gašenje požarov in monitor za sistem aktiviranja gasilcev na intervencije »Fire App«.

 Za čimtesnejšo povezanost

»Z lokalnimi skupnostmi in organizacijami, ki delujejo v sožitju z njimi, želimo biti čim bolj povezani in jim pomagati pri izpolnjevanju njihovega poslanstva. V nezgodah in nesrečah na pomoč prvi priskočijo gasilci, ki so nepogrešljivi pri varovanju naših življenj, domov in narave. Za izpolnjevanje njihovega poslanstva pa poleg volje, srčnosti in stalne pripravljenosti potrebujejo tudi primerno opremo. Zato smo v okviru letošnje novoletne akcije podprli Gasilsko zvezo Loška dolina in Prostovoljno gasilsko društvo Materija pri nakupu nove in modernejše opreme,« je povedal dr. Jože Celin, direktor Območne enote Postojna Zavarovalnice Triglav.

Z novo opremo v učinkovitejše posredovanje

Z novo opremo bo PGD Materija še učinkoviteje izvajalo svoje operativne naloge. To društvo je edina in osrednja gasilska enota v Občini Hrpelje – Kozina, kjer opravlja naloge zaščite in reševanja ob vseh naravnih ter drugih nesrečah. Poleg tega v dogovoru z Zdravstvenim domom Sežana intervenirajo tudi ob nenadnih zastojih srca ter drugih nujnih stanjih. Letno tako operativna enota PGD Materija posreduje na približno 90 intervencijah. »Nova oprema nam bo pomagala pri učinkovitem gašenju stavbnih in drugih požarov ter nam omogočila hitrejše in učinkovitejše posredovanje na vseh vrstah intervencij,« je pojasnil Valter Fabjančič, predsednik PGD Materija.

Skrbijo za 23 naselij v Loški dolini

Gasilci Loške doline potrebujejo nove, motorne brizgalne in gasilske tlačne cevi, saj so se dosedanje cevi za črpanje in za gašenje požarov zaradi dolgotrajne uporabe iztrošile. Letos so bile zelo obremenjene zaradi gašenja več požarov in prečrpavanja vode.

V GZ Loška dolina, ki skrbi za 23 naselij s skupno okoli 4.000 prebivalci, so hvaležni za pomoč. »Ta donacija nam bo zelo pomagala pri nakupu nove opreme. Društva bodo tako prejela nove cevi, ki so na terenu bolj vidne, predvsem pa bodo nadomestile poškodovane,« je navedel Boris Koren, poveljnik GZ Loška dolina.

 Deveto leto akcije Za boljši jutri

Novoletna preventivna akcija Za boljši jutri pod okriljem Zavarovalnice Triglav poteka že deveto leto zapored. Ob koncu letošnjega leta bomo podprli 26 preventivnih projektov po vsej Sloveniji, v vseh devetih letih jih bo tako skupno že 230. Različnim organizacijam pomagamo pri nakupu defibrilatorjev, ultrazvočnih in EKG-aparatov ter drugih življenjsko pomembnih medicinskih pripomočkov. Podpiramo tudi gasilska društva in zveze po vsej državi ter številne druge projekte na področjih zdravstva, vzgoje in izobraževanja, civilne zaščite, poplavne in prometne varnosti.

 

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja