Obvestilo

Ponekod na Primorskem razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja

Na nekaterih območjih po državi je  začela veljati velika požarna ogroženost naravnega okolja, ki jo je v ponedeljek razglasila Uprava RS za zaščito in reševanje. V naravnem okolju je med drugim prepovedano kuriti in požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, je zapisano na spletni strani uprave.

Velika požarna ogroženost naravnega okolja je razglašena na območju občin Koper, Ankaran, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje-Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Šempeter-Vrtojba, je zapisano v opozorilu na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

V naravnem okolju je poleg požiganja in odmetavanja gorečih predmetov oz. predmetov in snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove in požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih. Prav tako je izven pozidanih površin prepovedano uporabljati predmete in naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar, ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor, še opozarjajo na upravi.

Vir: Arso

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja