Obvestilo

Posestvo Ravne zanima tako domače kot tuje investitorje

V dneh med 23. in 24. oktobrom, je v Mariboru potekala investicijska konferenca ESIC 2018, namenjena predstavitvi investicijskih projektov zainteresiranim investitorjem. Občina Pivka je na dogodku predstavila projekt obnove dvorca Ravne in že začeto širitev IOC Neverke. Interes za sodelovanje so izrazila tri podjetja, ki zastopajo tako nacionalne kot tuje investitorje, v prihodnje pa bodo z njimi opravljeni nadaljnji razgovori.

 Posestvo Ravne z dvorcem in gospodarskim poslopjem ter hlevom in pašniki Kobilarne Lipica, leži nekaj kilometrov južno od Pivke in Parka vojaške zgodovine  Pivka in v neposredni bližini glavne prometne poti iz osrednje Slovenije proti morju, Kvarnerskemu ter Tržaškemu zalivu.

Z Raven je manj kot pol ure vožnje do Postojnske jame, Kobilarne Lipica, Parka Škocjanske jame, manj kot ura do Ljubljane, Reke, Trsta, Kopra, Gorice in samo dobri dve uri do Benetk.

Izjemna dodana vrednost lokacije Ravne je, da so v sredini načrtovanega golf igrišča pašniki in hlevi Kobilarne lipica, ki se že vključuje v turistično ponudbo občine.

Posestvo Ravne obsega 185 hektarov. Jedro posestva poleg nekdanjega dvorca, obsega še ostanke parterno oblikovanega vrta pred dvorcem, gospodarsko poslopje, imenovano »kašča« ter štiritraktno oblikovane hleve, ki so prav tako kot dvorec arhitekturna dediščinska in posledično  posebnost v nacionalnem merilu.

Oživitev kompleksa Ravne je projekt s področja turizma, skladno  s prostorskim načrtom Občine Pivka, pa je poleg preureditve dvorca s kaščo v hotel, predvidena še ureditev golfskega objekta z restavracijo in izgradnja apartmajskega kompleksa za potrebe nastanitev. Neposredna okolica dvorca z grajskim vrtom bo urejena v park, v širši okolici pa bo na površini 100ha, nastalo sodobno golf igrišče z 18 luknjami.

Občina Pivka želi s pomočjo zasebnih vlagateljev  to dediščino, ki jo vidi kot enega od nosilcev trajnostnega občinskega in regijskega razvoja, ponovno celovito urediti in jo nameniti športu in turizmu na način, da bo postala reprezentančna turistična točka, komplementarna sedanji ponudbi območja Primorske, Notranjske, Krasa, Obale in širše destinacije.

 

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja