Obvestilo

Poslovni zajtrk z županom

V IOC Zapolje v Logatcu je v četrtek, 14. junija,  potekal prvi, tako imenovani tradicionalni poslovni zajtrk z županom, katerega namen je bil po besedah župana Berta Menarda vzpostaviti sodelovanje z obrtniki in podjetniki, ki poslujejo v obeh logaških obrtnih conah in graditi še kvalitetnejše življenje.

Med najpogosteje izpostavljenimi vprašanji so bila med drugim dovozna cesta v obrtno cono, povezovalna cesta med obema conama in hitro naraščajoče cene komunalnih storitev.

Dovozna in povezovalna cesta

Po županovih besedah bodo ta vprašanja v letu 2019 dobila epilog. »Kar zadeva krožišče pri obrtni coni za Kliem, ga bomo skupaj s pločnikom gradili z Direkcijo za ceste, projekt povezovalne ceste pa je že vložen za pridobitev gradbenega dovoljenja, potrebujemo le še nekaj zemljišč.« Župan pričakuje, da bo povezovalna cesta zgrajena v štirih ali petih letih in bo razbremenila promet v Logatcu.  Višje cene komunalnih storitev je pripisal obsežni gradnji infrastrukture, za katero amortizacijo je bilo treba izračunati v omrežnini.

Črno parkiranje

Prisotni so izpostavili tudi vprašanje črnega parkiranja tovornih vozil v obrtni coni. Župan je pojasnil, da je od direktorice podjetja Hoedlmeyer, ki je od DUTB odkupilo del zemljišča za Kliem, dobil zagotovilo, da bodo uredili parkirna mesta za vse tovornjake, ki k njim pripeljejo avtomobile.

Predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Logatec Bogdan Oblak je izrazil zadovoljstvo, da se je politika pričela približevati gospodarstvu, vsaj na lokalni ravni, medtem ko v državi tega še ni čutiti. »Upam, da bo nova vlada delala v tej smeri,« je še dodal Oblak in kritično pripomnil, da država s subvencijami tujim podjetjem znižuje konkurenčnost domačim.

Po županovih besedah naj bi spričo številčne udeležbe in tehtne debate podobna srečanja z obrtniki in podjetniki pripravili vsaj dvakrat letno.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja