Obvestilo

Poslušalce Radia 94 prepričal Robi Jenko

 Priznanje On 2023 je po izboru poslušalcev Radia 94 osvojil Robi Jenko. Vodja Kolesarske sekcije pri Košarkarskem klubu Plama-Pur iz Ilirske Bistrice je v Kolesarskem klubu Meblojogi Pro-concrete kot športni direktor od leta 2018 zadolžen za razvoj mladih kolesarjev,  v domači Ilirski Bistrici pa kot sodelavec tamkajšnjega TIC-a razvija nove kolesarske produkte. Slavnostni govornik na podelitvi priznanj v Jamskem dvorcu pri Postojnski jami je bil predsednik Vlade RS dr. Robert Golob.

Kolesarstvo je več kot šport

Nagrajenec Robi Jenko je prepričan, da je kolesarstvo več kot šport, saj človeka dela boljšega, ga nauči discipline in premagovanja težav ter ga, kot zunanji šport, vključuje v naravo. Ker je velik lokalpatriot, ne želi promovirati le športa, ampak tudi lepote Občine Ilirska Bistrica. Ta tudi zaradi njegovih prizadevanj postaja privlačna kolesarska destinacija.

Ilirska Bistrica kot kolesarska destinacija

Leta 2020 je Kolesarska sekcija KK Plama-Pur prvič organizirala odmeven Kolesarski vikend v Ilirski Bistrici, ki je po treh letih prerasel v športni dogodek, prepoznan doma in v tujini. Na Turistično-informacijskem centru v Ilirski Bistrici Jenko razvija nove kolesarske produkte. Čeprav sam najraje zavije v prostrane snežniške gozdove, meni, da je njegova domača občina perspektivna tudi za razvoj cestnega kolesarstva. To se je pokazalo poleti, ko je Kolesarska dirka po Sloveniji prvič obiskala tudi Ilirsko Bistrico. Robi Jenko se je takrat še posebej angažiral pri sprejemu kolesarjev in pripravi letečega cilja.

Ko je povedal za Radio 94, je pred njim še en velik izziv. Želi, da kolesarjenje, naj bo posamično ali organizirano, ljubiteljsko ali profesionalno, spodbudi raznolike turistične ponudnike iz celotne regije  k medsebojnemu sodelovanju.

Priznanji tudi Kolektorju ATP in podjetju TALG

Na slovesnosti je Gospodarska zbornica Slovenije priznanje podelila družbi Kolektor ATP, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije pa podjetju TALG.

Kolektor ATP iz Postojne razvija standardne procese in tehnologije za proizvodnjo zahtevnih brizganih in hibridnih izdelkov za avtomobilsko industrijo. Leta 2021 je družba realizirala 26 milijonov evrov prodaje, lani kar 45. Ker je v zadnjih šestih letih za investicije namenila dobrih 21 milijonov evrov, tudi v prihodnjih letih pričakuje rast prihodkov. Letos načrtuje prodajo v višini 50 milijonov. Dodana vrednost na zaposlenega je bila lani 49 tisoč evrov,  letos bo 55 tisočakov. V  zadnjih dveh letih so zaposlili več kot 130 novih sodelavcev, večino z višjo izobrazbo.

Podjetje TALG s Petkovca pri Logatcu je majhno družinsko podjetje z več kot 30-letno tradicijo in 10 zaposlenimi. Ponuja razrez in sušenje lesa, prodaja  masivni konstrukcijski certificiran les; štiristransko obdelan les – opaž, ladijski pod, brune; ploskovno in križno lepljen les ter ponuja CNC razrez lesa in 3D izrise  konstrukcij. Izdeluje pa tudi samostojne velike lesene hiše, brunarice, garaže in nadstreške. Letni prihodki podjetja se približujejo realizaciji enega milijona evrov.

30 let Radia 94

Radio 94 je priznanja prvič podelil leta 1995, le leto po ustanovitvi radijske postaje, zato je tokratna slovesnost minila tudi v znamenju praznovanja jubileja. Regionalna radijska programska mreža s sedmimi frekvencami pokriva predvsem območje primorsko – notranjskih občin (Postojna, Pivka, Ilirska Bistrica, Cerknica, Loška dolina, Bloke) in Logatca, precejšen del Ljubljanske kotline, z digitalno radijsko frekvenco DAB pa celoten zahodni del države. Radio 94 je od leta 2018 lokalna radijska postaja posebnega pomena. Osrednje praznovanje 30-letnice bo pripravil sredi junija.

Radio 94/ Uredništvo NzN

Foto: Valter Leban

 

Ne spreglejte

Poletni glasbeni festival Cantabile: v soju luči in čudovite glasbe

V četrtek, 27. junija 2024, ob 20.30, se bo v Logatcu začel že 11. poletni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja