Obvestilo

Pospešena sanacija primorske železniške proge

Zaključek sanacije po lanskem žledolomu močno poškodovane primorske železniške proge je predviden za letošnjo jesen. Dela na desnem tiru med Borovnico in Logatcem naj bi bila končana junija, dela na drugem tiru pa bodo potekala od maja do junija. Avgusta naj bi bil tudi drugi tir elektrificiran, temu bodo sledila še manjša dela.

Kot pojasnjujejo na Slovenskih železnicah, dela na desnem tiru med Logatcem in Borovnico kakor tudi na postajah Verdi in Logatec  še potekajo, končali pa naj bi jih junija.

Od maja do julija bodo izvajali tudi dela na levem tiru med Borovnico in Logatcem. Na levem tiru bodo zgradili temelje in postavili drogove voznega omrežja ter montirali kovinsko opremo. Po montaži vodnikov na levem tiru, kar bo končano predvidoma avgusta, pa bo tudi levi tir usposobljen za vožnjo električnih lokomotiv.

Po elektrifikaciji obeh tirov in drugih delih bodo opravljena še preostala manjša dela, zato bodo vse aktivnosti zaključene predvidoma jeseni, napovedujejo na Slovenskih železnicah. (B. M. K.)

Foto: R. K.

 

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja