Obvestilo

Postojna: 28 projektov v participativnem proračunu

Direktorica postojnske občinske uprave Marina Rebec je včeraj sporočila rezultate glasovanja v projektu Moja občina, ki je potekalo v nedeljo 3. novembra 2019. Udeležba je bila približno šestodstotna. Do konca tedna bodo strokovne službe izglasovane predloge umestile v proračun za prihodnji dve leti.

V proračunih za leti 2020 in 2021 bo za izglasovane projekte na voljo po 100.000 evrov. Komisija, ki jo je v začetku leta imenoval postojnski župan Igor Marentič, je izmed 122 predlogov, ki so jih predlagali občani, izbrala 53 predlogov. O njih so na glasovanju minulo nedeljo odločali občani in izbrali dobro polovico vseh predlaganih projektov, je povedala Rebčeva.

Spomnimo, občino Postojna so za uresničevanje participativnega proračuna razdelili na štiri enote, ki so vsaka posebej odločale o svojih predlogih projektov. Na območju Postojne so izglasovali devet projektov, na območju Prestranka sedem, za območji Hruševja ter Planine in Studenega pa v vsakem po šest projektov.

Prebivalci Postojne so podprli miroljubni shod za zaščito narave in pitne vode, postavitev hišic za prostoživeče mačke, postavitev ležečih policajev v naselju Zeleni biser, sklenjeno kolesarsko pot po poteh okoli Soviča, drevesa za prihodnost in postavitev orodij za ulično vadbo, razširitev vaške ceste v naselju Stara vas, ureditev javnih stranišč v kraju Veliki Otok ter osvetlitev otroškega in športnega igrišča v Zagonu.

Na območju Prestranka so izglasovali ureditev gozdne makadamske kolesarske poti v Grobiščah, postavitev spominskega obeležja Davorinu Boletu v Kočah, nakup sedežne kosilnice za strme terene javnih površin v naselju Orehek, ureditev peš poti in kolesarske steze v Prestranku, obnovo košarkaškega igrišča pri osnovni šoli v Prestranku, v Rakitniku pa ureditev peš poti in kolesarske steze ter ohranitev tradicionalnega koledovanja v tamkajšnji krajevni skupnosti.

Na območju Hruševja so podprli obnovo Napoleonovega mostu na pešpoti v Zagoričah, prenovo jurčka pri balinišču v Hraščah, postavitev info table, klopce in koša za smeti v Slavinju, obnovo starega napajalnega korita v Šmihelu pod Nanosom, nakup ter postavitev vrtne ute na tamkajšnjem balinišču in obnovo dveh vodnjakov v vasi Velika Brda.

Na območju Planine in Studenega so prebivalci izglasovali postavitev ograje okrog otroškega igrišča na Belskem, stalno označitev in urejanje poti na kolesarski poti MTB Erazem, ureditev podpornega zidu v Gorenjah, sanacijo prostorov v Kulturnem domu Miroslava Vilharja v Planini, v Studenem pa bodo porušili staro mrliško vežice in uredili vodno zajetje Kotanja.

Uredništvo NzN/postojna.si

 

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja