Obvestilo

Postojna bo unikatna kolesarska destinacija

Občina Postojna je s projektom Adrenalinsko doživljanje legend in zgodb na kolesu uspešno kandidirala na 3. Javnem pozivu Lokalne akcijske skupine Med Snežnikom in Nanosom za programsko obdobje 2014-2020.

Operacijo Adrenalinsko doživljanje legend in zgodb na kolesu v višini 36.812,05 evrov, ki bo sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije, je konec lanskega leta z odločbo potrdilo tudi Ministrstvo RS za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Poleg Občine Postojna kot vodilnega partnerja bodo v operaciji sodelovali še Zavod Znanje Postojna, OE Turizem, RRA Zeleni kras d.o.o. ter Občina Ilirska Bistrica.

Cilj izvajanja CLLD* ali lokalnega razvoja je spodbujanje socialnega vključevanja, ustvarjanje in ohranjanje delovnih mest ter boj proti revščini in kakršnikoli diskriminaciji, zmanjševanje regionalnih razvojnih razlik in gospodarski razvoj območij. Poleg tega pa je cilj prispevati k ohranjanju narave, varstvu okolja, kulturne dediščine, kulturne krajine in njenih elementov. Takšni projekti hkrati pripomorejo k zmanjšanju razvojnih razlik med urbanimi in podeželskimi naselji ter ustvarjajo privlačno bivalno okolje in dvigujejo kvaliteto bivanja.

Cilj operacije je oblikovanje inovativnega kolesarskega turističnega produkta na osnovi obstoječe Grajske kolesarske poti in mreže »tlačilnih« poligonov v Občini Postojna, ki bo pripomogel k povezovanju različnih deležnikov v turizmu ter občino Postojna postavilo na zemljevid unikatnih kolesarskih destinacij tako v Evropi kot v svetu (prepoznavnost regije in dolgoročno večja blaginja prebivalcev). Ob uspešni vzpostavitvi operacije v Občini Postojna je logično nadaljevanje operacije v sklopu povezovanja z operacijami v sosednjih občinah ter vzpostavitve harmonije prepletanja kolesarskih produktov v regiji, z željo enotne platforme za celostno strategijo razvoja kolesarjenja v Notranjsko-primorski regiji. 

Uredništvo NzN


Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja