Obvestilo

Postojna je cvetela – tokrat v soju odrskih luči

Pretekli teden so v Postojni zaključili s podelitvijo priznanj najboljšim v tradicionalni nagradni akciji Občina Postojna v cvetju. Posebna komisija je v akciji, ki je potekala od 15. junija do 16. septembra 2016 izbrala najlepše urejen  vrt,  balkon,  kmečki vrt, okolico poslovnega objekta in tudi javno površino.

Postojna – »Kar so sončni žarki za rože, so nasmehi za ljudi. Bodite v cvetju. Cvetje osrečuje,« je uvodoma dejala voditeljica prireditve Polonca Škodič in spomnila, da mesto Postojna in podeželje postajata iz leta v leto lepša, privlačnejše urejena tudi po zaslugi posameznikov – od najlepših cvetočih balkonov do pravih kmečkih vrtov. »Cvetje in rože od pradavnine na različne načine nagovarjajo človeka, vzbujajo pozornost z bujno rastjo, raznovrstnimi oblikami cvetov, pisanimi barvami in izbranimi vonjavami, z lepoto, ki je ni moč spregledati in ob kateri ni mogoče ostati ravnodušen. Z rožami obdajamo svoj bivalni prostor, svojo vas in mesto.«

Sklepno prireditev ob zaključku akcije Občina Postojna v cvetju so med drugimi popestrili plesalci Baletnega društva Postojna, ki je letos praznovalo 10-letnico svojega delovanja in v tem času postalo eden najpomembnejših oblikovalcev kulturnega dogajanja na Notranjskem. Društvo šteje 130 aktivnih članov, starih med 4 in 17 leti, ki baletne korake vadijo v 16-ih vadbenih skupinah v Postojni, Cerknici in Logatcu. V nastopih različnih skupin baletnega društva smo kot rdeči niti sledili zgodbo o Alici v čudežni deželi, ki nas na vsakem koraku spominja, da nikoli ne smemo povsem odrasti.

V kulturnem delu programa smo prisluhnili tudi triu nepogrešljive Glasbene šole Postojna.

Vrhunec prireditve je bila seveda podelitev priznanj najboljšim trem v posameznih kategorijah. Za najlepše urejen vrt je prvo nagrado prejela Zvezdana Kržič, drugo in tretjo pa družina šeremet in Milena Garmuš. Z najlepše urejenim balkonom se lahko pohvalijo Jasna Urbiha, Darja Dolenc in Darinka Turkalj, z urejenostjo kmečkega vrta pa so komisijo pod vodstvom Anite Kranjc prepričali Družina Terčon,  Iva Muhič in Darinka Turkalj.

Posebno nagrado za vzorno urejanje javnega prostora je prejela Osnovna šola Miroslava Vilharja. Nagrado sta prevzela Marko Filipčič in Dolores Palinkaš, ki sta za vzorno urejanje okolice šole najbolj zaslužna.

Za hudomušen zaključek prireditve sta poskrbela igralca Milan Vodopivec in Maja Blagovič v vlogi Bonifacija in Marije, lika ki sta zaznamovala nadaljevanko »Ena žlahtna štorija«, predstavila pa sta se v gledališki »Iskreni spovedi«.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Foto atelje Postojna

postojna-v-cvetju1

 

 

 

postojna-v-cvetju2

 

postojna-v-cvetju3

 

postojna-v-cvetju4

postojna-v-cvetju5

postojna-v-cvetju6

Ne spreglejte

V Pivki ustavili pijano voznico in sopotnika

S Policijske uprave Koper sporočajo, da so v ponedeljek ob 23.45 pri Pivki ustavili osebni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja