Obvestilo

Postojna je ponosna na svoje prostovoljce

Občina Postojna je pripravila sprejem za svoje prostovoljce. Župan Igor Marentič se je tako zahvalil mladim prostovoljcem, Sopotnikom ter predstavnikom društev, ki temeljijo na prostovoljnem delu. 

Župan je v nagovoru povedal, da  je občina ponosna na svoje prostovoljce. Zahvalil se jim je za požrtvovalno delo in nesebično pomoč, ki jo nudijo potrebnim. Še enkrat je spomnil, da je občina prejšnji teden vnovič prejela naziv Prostovoljcem prijazno mesto in s tem dokazala, da uspešno deluje tudi na tem področju. 
Zbrane je pozdravila tudi Martina Ivanović, ki je podelila nagrade za zmagovalce natečaja Naj mladi prostovoljec, za kulturno noto sprejema pa sta poskrbeli učenki Glasbene šole Postojna pod mentorstvom Nataše Črnugelj.

Vse več prostovoljskih organizacij

V občini Postojna deluje 24 prostovoljskih organizacij, v primerjavi z lani pa je letos v občini registriranih več prostovoljskih organizacij. Največ prostovoljnih ur je bilo opravljenih na področju socialne dejavnosti, kulture in umetnosti, sledi pa jim področje turizma. Prevladujejo mladi prostovoljci med 18 in 30 let, ki delujejo v številnih nevladnih organizacijah, pa tudi v javnih zavodih.

Občina Postojna s svojimi sodelavci sodeluje pri različnih dobrodelnih akcijah. Vsako leto objavlja razpise, ki so namenjeni sofinanciranju delovanja društev, kjer je eno izmed meril ocenjevanja, ki prijaviteljem prinese dodatne točke, to, koliko prostovoljskih ur opravijo člani društva. Na ta način občina spodbuja prostovoljsko delo.

Sidonija Zega

Ne spreglejte

Prvi Festival podjetništva za mlade v Primorsko-notranjski regiji vzbudil vedoželjnost in ustvarjalnost

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva, ki v obdobju zadnjih štirih let udejstvovanju mladih na področju podjetništva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja